Sjednica Skupštine UO Labin: Prihvaćeni Program rada i Financijski plan za iduću godinu

Sjednica Skupštine UO Labin: Prihvaćeni Program rada i Financijski plan za iduću godinu

20.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U restoranu Srednje škole "Mate Blažina" održana je 2. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Labina u mandatnom razdoblju 2018. - 2022. Sjednici je prisustvovao i predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, ovih dana izabran i za Predsjednika Ceha ribara HOK-a.

Prezentacija obrtničkih zanimanja

Momić je izrazio zadovoljstvo porastom novootvorenih obrta i broja zaposlenih te dodao da se zajedničkim naporima unutar sustava HOK-a pronalaze rješenja za niz pitanja važnih za poslovanje članova.

Predsjednik labinskog udruženja Elvis Diminić i stručna djelatnica Alis Šaina obrazložili su članovima Skupštine plan rada i financijski plan poslovanja za 2019. godinu koji su nakon rasprave usvojeni s tek jednim glasom protiv. Programom rada planiran je tako niz prezentacija obrtničkih zanimanja u osnovnim školama Labinštine, više edukativnih radionica i drugih aktivnosti kojima će se obilježiti 50 godina djelovanja Udruženja. Planira se i nastavak dosadašnjih višegodišnjih projekata s ciljem bolje informiranosti članstva o svim zakonskim novinama i poslovnim informacijama koje su bitne i važne za poslovanje obrtništva. Nastavlja se jačanje suradnje i partnerskog odnosa s jedinicama lokalne samouprave s čijeg područja UO Labin okuplja svoje članstvo.

Financijskim planom poslovanja za 2019. godinu planirani su prihodi u visini od 378,7 tisuća kuna, dok su izdaci planirani u visini od 377.500 kuna. Među članovima Skupštine povela se rasprava o pojedinim stavkama prihoda i rashoda te je na određena nerazumijevanja planiranih stavki izneseno više pojašnjenja. Đani Bubić imao je tako primjedbu da se za kateringe angažira uvijek isti ugostitelj, dok se to ranije dogovaralo na Cehu ugostitelja. Potom, na rast plaće od 1.100 kuna mjesečno stručnoj djelatnici zaposlenoj u Udruženje obrtnika, na još neke dodatke u rashodima te na izbor i rad skupštine, ali i stručne djelatnice. Mladen Demarin istaknuo je da se godinama ništa ne mijenja u radu Skupštine i udruženja te da je novi predsjednik pokazao premalo inicijative za promjenama. Glede rashoda kojima su povećani izdaci za zaposlene, istaknuto je da nije planirano povećanje plaće, već se razlika odnosi na poticaje iz državnog proračuna za zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, tzv. stručno osposobljavanje. Pojašnjeno je zatim i planirano povećanje izdataka za naknade troškova članovima u tijelima Udruženja, izdataka za usluge i tzv. ostale nespomenute rashode koji su usko vezani uz realizaciju bogatog i raznolikog plana rada za 2019.godinu, kao i povećanje stavke tekućih donacija. Predsjednik udruženja Elvis Diminić replicirao je Demarinu da se u šest mjeseci koliko je on na toj funkciji nije moglo puno napravit i promijeniti.

Već tradicionalno, nakon radnog dijela Skupštine, umirovljeni obrtnici pridružili su se članovima Skupštine na skromnom domjenku za kraj još jedne poslovne godine udruženja koje će iduće godine proslaviti 50.obljetnicu rada. (B. BIOČIĆ)

uo labin udruženje obrtnika labin gospodarstvo alis šaina robert momić