Sjajni rezultati matematičara SŠMB-a na natjecanjima

Sjajni rezultati matematičara SŠMB-a na natjecanjima

15.11.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Uspjesi matematičara SŠMB-a u šk.g. 2019./2020. okrunjeni su drugim mjestom Martina Šverka na državnom natjecanju u listopadu ove godine. U prošloj školskoj godini 7 je učenika naše škole sudjelovalo na  natjecanju iz matematike od školske, preko županijske, do državne razine. Natjecali su se  u B varijanti za učenike opće, jezične i klasične gimnazije.

Na županijskoj razini osvojili smo jedno prvo, tri druga,  jedno četvrto i dva peta mjesta:

I. razred

2.    David Vorano,  1.f, mentor Đani Žufić (David Vorano je nakon revizije Državnog povjerenstva bio 1. na Županijskom natjecanju iz matematike)

5.    Petar  Vorano, 1.f,  mentor  Đani Žufić

III. razred

      2. Petar Dundara, 3.e, mentor Roberta Germin Mileta

IV. razred

       1. Martin Šverko, 4.e, mentor Roberta Germin Mileta

       2. Maria Carmen Belušić  Gonzales, 4.o, mentor Roberta Germin Mileta

       4. Lana Klobas, 4.f, mentor Ticijana Šumberac

       5. Antonia Turković, 4.o, mentor Roberta Germin Mileta

Prema osvojenom broju bodova na državno su natjecanje pozvani David Vorano i Martin Šverko.

Natjecanje je zbog epidemiološke situacije održano u matičnim školama i umjesto u travnju tek 26. listopada 2020., a službeni rezultati su objavljeni  9. studenog.

David Vorano je osvojio odlično 12. mjesto u konkurenciji 19 učenika, dok je Martin Šverko u konkurenciji 9 učenika  osvojio izvanredno 2. mjesto i II. nagradu s ostvarenih 46 od 50 mogućih bodova.

Martin bi tim rezultatom osigurao direktni upis na zagrebački FER, no u ovim izvanrednim okolnostima održavanja natjecanja nakon početka nove školske  godine, upisao je  FER  ˝redovnim˝ putem, kao 45. od 650 primljenih studenata. Za ostvareno 2. mjesto na državnom natjecanju FER dodjeljuje i novčanu nagradu, pa se nadamo da ona neće izostati.

(Tekst: Roberta Germin Mileta, foto: Čedomir Ružić)

srednja škola mate blažine labin martin šverko david vorano petar vorano martin šverko maria carmen belušić gonzales lana klobas antonio turković đani žufić roberta germin milet ticijana šumberac