SINOĆ U RAPCU ODRŽANO JOŠ JEDNO IZDANJE MANIFESTACIJE ''CA SU KUHALE NAŠE NONI'' (Audio)

SINOĆ U RAPCU ODRŽANO JOŠ JEDNO IZDANJE MANIFESTACIJE ''CA SU KUHALE NAŠE NONI'' (Audio)

13.7.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Tradicionalni specijaliteti Labinštine ponovno su se sinoć spravljali na rabačkoj rivi, u okviru trećeg izdanja gastronomske manifestacije ''Ca so kuhale naše noni''. Događanje je organizirala Turistička zajednica Grada Labina u suradnji s mjesnom agencijom ''Vozila'' te je ovaj put bilo nešto bogatije. Osim jela koja su se i ovaj put prodavala po promotivnoj cijeni od 10 kuna po porciji, degustirala su se i nadaleko poznata i nagrađivana vina iz podruma Romea Licula, iz Nedešćine, te obitelji Baćac, iz Kukurina.

Mladi vinar Goran Baćac jučerašnjom je prezentacijom i više nego zadovoljan (Prilog Goran Baćac).

Zadovoljstvo nastupom nije krio ni pčelar i medar Lučano Brnjac, koji je osim različitih vrsta meda u svojoj ponudi sinoć imao i pčelinji pelud, suho voće u medu, ali i više rakija od meda (Prilog Lučano Brnjac) Rižot od sipi koji su posjetitelji mogli kušati na štandu rabačkoga restorana Miramare nestao je u tren oka (Prilog Ugostitelj) Među brojnim posjetiteljima iz Labina i okolice te iz inozemstva bio je i Miro Bartoli, koji već dugi niz godina živi u Švedskoj (Prilog Miro Bartoli).

U glazbenom dijelu programa nastupili su folkloraši raškoga RKUD-a ''Rudar'', Altea band te plesna skupina ''''Art Dance'''' iz Pule.

Foto: Arhiva

 

ca su kuhale naše none gastronomija rabac agencija vozila tz turisti hrana istarska kuhinja goran baćac trio boom