Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Sindikat Istre i Kvarnera Rockwoolu najavio štajk upozorenja u sve tri smjene 27. ožujka 2009.

Sindikat Istre i Kvarnera Rockwoolu najavio štajk upozorenja u sve tri smjene 27. ožujka 2009.

25.3.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Društvo

S obzirom da su iscrpljene sve mogućnosti dogovora s poslodavcem u vezi nastavka pregovora za Kolektivni ugovor Društva kojim bi se utvrdila prava i obveze radnika i poslodavca, a nije uspio ni pokušaj mirenja 19. ožujka 2009. godine, Sindikat Istre i Kvarnera najavio je Upravi Rockwoola da će 27. ožujka održati štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata. Štrajk upozorenja održati će se u sve tri smjene i to: noćna smjena - od 3 do 4 sata, jutarnja smjena - od 9.30 do 10.30 sati, popodnevna smjena - od 17 do 18 sati.

Ukoliko se ne ostvare pretpostavke za prekid štrajkaških aktivnosti, organizirat će se štrajk do ispunjenja zahtjeva. Vrijeme štrajka utvrditi će se naknadno, u vrijeme kada bude bila organizirana proizvodnja.

Osim najave štrajka poslodavcu, Sindikat Istre i Kvarnera poduzeo je i slijedeće aktivnosti: najavljen je razgovor sa Županom Ivanom Jakovčićem, zatražiti će sastanak s ministricom graditeljstva i zaštite okoliša Marinom Matulović Dropulić, zatražiti će se razgovor s potpredsjednikom Vlade RH Damirom  Polančecom, o problemima ćemo upoznati i danskog ambasadora u Hrvatskoj koji je boravio u Rockwoolu i kojem problem Rockwoola nije nepoznat, obaviješteno je Gospodarsko socijalno vijeće o štrajku upozorenja, tijekom idućeg tjedna ponovno će se sastati Izvršni odbor Sindikalne podružnice s voditeljicom ureda i predsjednikom Sindikata, kako bi se analizirali učinci provedenog štrajka upozorenja, te utvrdilo najpovoljnije vrijeme za održavanje štrajka do ispunjenja zahtjeva

rockwool sindikat SIK štrajk štrajk upozorenja mirenje radnici zaposlenje kolektivni ugovor