SDP dao košaricu IDS-u, Nikola Vuksan kandidat za kršanskog načelnika! (Audio)

SDP dao košaricu IDS-u, Nikola Vuksan kandidat za kršanskog načelnika! (Audio)

20.2.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Moj moto kao kandidata za načelnika s liste SDP-a bit će - načelnik svih građana Općine Kršan te njen ravnomjeran razvoj - izjavio je Nikola Vuksan na današnjoj konferenciji za novinare u Potpićnu, najavljujući time svoj ulazak u izbornu utrku za prvog građanina ove lokalne samoupravne zajednice.

Kako je on u posljednje dvije godine predsjednik Općinskog vijeća Kršana s Liste za Plomin, koja vlast još dijeli s Nezavisnom listom Roka Terkovića, IDS-a, SDP-a i SDA, svoj raskid s listom Vuksan je objasnio nepremostivim razlikama u odnosu prema konkretnim problemima i upravljanju Općinom, uz napomenu da će svoju obvezu predsjednika korektno obaviti do kraja mandata.

Na upit da li je član SDP-a odgovorio je da nije, ali da ne iskključuje svoje učlanjenje u tu stranku ovisno o izbornim rezultatima, naglasivši da je u njoj našao pravog partnera, koja nudi uspješan razvoj Kršanćine. Pritom će se voditi načelom javnosti rada uprave te uključivanjem građana u donašanje bitnih odluka za budućnost te općine. Složio se s postavljenim pitanjem da je tvornica kamene vune Rockwool trenutačno najveći izazov za političare, da razumije nepovjerenje građana prema toj tvornici zbog početnih krivih poteza te da rješenja problema vidi u struci, odnosno radu županijskih i državnih tijela.

Na pitanje da li SDP među svojim budućim partnerima vidi i IDS, Nikola Vuksan nije htio izravno odgovoriti, dok je predsjednik organizacije SDP Kršana Silvano Uravić najprije rekao da su oni otvoreni prema svima, da bi kasnije ipak rekao da činjenica da samostalno izlaze na izbore sa svojim kandidatom za načelnika dovoljno govori o međusobnim odnosima.

Takav je odgovor uslijedio nakon što je u uvodnoj riječi Uravić istakao da se dosadašnja koalicija pokazala nedoraslom za rješavanjem mnogobrojnih problema u općini, koja je samo prividno bogata te da njegov SDP ovakvim manevrom pokušava postati mjesto okupljanja svih ljudi dobre volje zainteresiranih za dinamičniji razvoj kršanske općine. Silvano Uravić, koji je trenutačno i član Općinskog poglavarstva Kršana, nije isključio mogućnost da pobjedi kandidat stranke koja u vijeću nema imati potrebnu većinu te da stoga u svom ponašanju moraju biti umjereni i ne isključivi, naglasivši pritom da je i SDP djelomično odgovoran za slab rad aktualne koalicije. (MM)

 Radio Labin:

 (Prilog Silvano Uravić)  U predstavljanju Vuksan je poručio kako želi biti načelnik svih žitelja Općine Kršan te će se zalagati za ravnopravni razvitak cijele općine. Nadalje je poručio (Prilog Nikola Vuksan). Programe temelje na Planu ukupnog razvoja Općine Kršan, zatim programu razvitka gospodarstva, poduzetništva, poljoprivrede, stočarstva i ribarstva. Ne izostavljaju ni turizam, ekologiju i održivi razvoj, a na prvo mjesto stavljaju mlade te ulaganje u obrazovanje i sport. Sredstava za realizaciju navedenih programa bazirati će na izradi dodatnih poslovnih prostora kao i na ostalim elementima koji i sada pune Proračun. Što se tiče tvornice kamene vune Rockwool Vuksan se izjasnio na slijedeći način (Prilog Vuksan-Rockwool)

nikola vuksan sdp ids izbori silvano uravić kršan izbori2009