Savjet mladih u organizaciji aktivnosti „Gremo na Učku“

Savjet mladih u organizaciji aktivnosti „Gremo na Učku“

29.4.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Prošloga je tjedna održana sedma sjednica Savjeta mladih Grada Labina. Osim prisutnih članova Savjeta mladih i v.d. pročelnice Upravnog odjela za poslove Gradonačelnika, Gradskog vijeća i opće poslove,  Lorete Blašković, sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić.

Sjednica je započela raspravom o radu Gospodarskog vijeća. Piero Glavičić kao novi predstavnik Savjeta mladih Grada Labina u Gospodarskom vijeću, izvijestio je prisutne o radu te se pritom dotaknuo aktivnosti koje Gospodarsko vijeće planira provesti s ciljem poticanja mladih na školovanje za ona zanimanja koja su u Labinu postala deficitarna. Gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić objasnio je kako se zbog širenja Poslovne zone u Labinu, ali i povećanja kvalitete kapaciteta u Rapcu i Labinu, poslodavci susreću s poteškoćama pri pronalasku adekvatne, odnosno kvalificirane radne snage, stoga će se u suradnji s njima provoditi razne aktivnosti kako bi se mlade koji tek moraju odabrati svoje zvanje, upoznalo sa širokim spektrom poslova koji se nude na Labinštini. Cilj je kroz narednih nekoliko godina riješiti pitanje nedostatka radne snage kroz nove oblike stipendiranja učenika, koje bi po završetku školovanja čekala sigurna radna mjesta. Kako bi se navedene aktivnosti što uspješnije provodile, ključno je da se mlade informira o mogućnostima koje im se nude, a upravo na taj način Savjet mladih može dati svoj doprinos.

Predsjednica Savjeta mladih Grada Labina, Matea Tireli, zatim je prisutnima predstavila nadolazeće aktivnosti i projekte na kojima Savjet mladih grada Labina zajedno sa Savjetima mladih Grada Pule, Grada Rovinja, Grada Buzeta i Grada Pazina surađuje sa Savjetom mladih Istarske županije.

U subotu 4. svibnja planirana je aktivnost „Gremo na Učku“. Cilj ove manifestacije je prigodno obilježiti Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, kroz promociju vrijednosti antifašizma i njegove ostavštine. Organizirati će se dva centralna punkta s kojih će svi zainteresirani započeti uspon na Učku s Istarske strane te sa strane Primorsko-goranske županije s ciljem okupljanja na centralnom platou ispred bivšeg odmarališta INA-e na Učki. Za sve okupljene organizirat će se prigodan program; za najmlađe sudionike uz „Zemlju Zabave“ , te prigodni koncert grupe Top of the pops i legendarnog Šajete s bendom. Za sve zainteresirane organizirati će se prijevoz autobusima iz većih gradova.

Također Savjet mladih Grada Labina sudjeluje u kampanji „Mladi u digitalnom svijetu“ kojoj je cilj podizanje svijesti o raznim oblicima nasilja na internetu među djecom i mladima. U online kampanju uključiti će se i Istarski Youtube-ri kako bi svoje mlade pratitelje upozorili na o opasnosti i prijetnje s kojima mogu doći u doticaj u digitalnom svijetu.

savjet mladih grada labina savjet mladih rekreacija gremo na učku učka dan europe matea tireli