Savez sportova Grada Labina: financiranje sportskih udruga po unaprijed utvrđenom Pravilniku

Savez sportova Grada Labina: financiranje sportskih udruga po unaprijed utvrđenom Pravilniku

5.11.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

23. sjednica Izvršnog odbora Saveza sportova Grada Labina, održana je u u utorak, 04. studenog 2008. godine u 19,00 sati a zaljkučke prenosimo u cijelosti:

 

Na spomenutoj sjednici donesene su slijedeće odluke:

1.    Jednoglasno je usvojen prijedlog novog Pravilnika o kriterijima za financiranje sportskih udruga koji će biti proslijeđen Skupštini Saveza sportova Grada Labina na usvajanje2.    Donesena je odluka da se iz stavke „Sportske manifestacije i turniri“, Judo klubu „Ippon“ dodjeli 1.000,00 kn za sufinanciranje troškova odličja na međužupanijskom judo turniru „Ippon 2008“ koji je održan u Labinu 27. 09. 2008.3.    Donesena je odluka da se iz stavke „Sportske manifestacije i turniri“, Brdsko biciklističkom klubu „Istrabike“ dodjeli 2.000,00 kn za sufinanciranje troškova nagrada na 4. Labinskom Cannondale maratonu, koji je u organizaciji kluba održan u Labinu 02. 11. 2008.4.    Napravljen je rebalans financijskog plana za 2008. godinu prema kojemu se stavka „Nagrađivanje sportskih uspjeha“ smanjuje na 30.000,00 kn, briše se stavka „Stručni kadrovi“, te se stavka „Vrhunski sportaši“ smanjuje na 3.000,00 kn. Otvorena je nova stavka, „Posebne namjene prema zahtjevima“ sa iznosom od 59.080,00 kn, te je dogovoreno da se udrugama pošalje dopis o slanju zahtjeva za namjensko financiranje određenih mini projekata.

Zahtjev će morati sadržavati određeni troškovnik ili predračun na osnovu kojih će se udrugama dodjeliti dodatna sredstva.5.    Dogovoreno je da se za slijedeću sjednicu IO pripremi prijedlog Pravilnika o Prijevozu sportaša na službena natjecanja, te prijedlog Pravilnika o nagrađivanju sportskih uspjeha.6.    Dogovoreno je da se ispita mogućnost dogovora sa labinskim Domom zdravlja o određivanju liječnika zaduženih za obavljanje liječničkih pregleda sportaša.7.    Određen je datum održavanja radne sjednice Skupštine Saveza sportova Grada Labina, a to je 27. studenog 2008. godine.8.    Načelno je dogovoreno da se za slijedeću godinu razradi sistem po kojem bi se preko Saveza sportova plaćali licencirani treneri mlađih uzrasta u sportskim udrugama.9.    Podnesen je izvještaj o ažurnosti klubova u pogledu mjesečnog slanja rezultata i aktivnosti. Pojedinim udrugama nisu isplaćene dotacije zbog neispunjavanja obaveza prema Savezu, te će se na tome i dalje inzistirati.

 

Glavni tajnik Saveza sportova Grada Labina

Siniša Verbanac                                           

                             

Savez sportova Grada Labina SSGL Siniša Verbanac financiranje Pravilnik oduke Ippon BBK Istra bike 4.Labinjonski Cannondale Marathon