Save the date: Uskoro atraktivne međunarodne vježbe civilne zaštite u Labinu

Save the date: Uskoro atraktivne međunarodne vježbe civilne zaštite u Labinu

5.6.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prošlotjednim zajedničkim treningom pripadnika JVP Labin, HGSS Stanice Istra, Tima K9 Istra i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Labinštine ušlo se u intenzivniju fazu priprema za zajedničke prekogranične vježbe sudionika civilne zaštite u sklopu EU projekta CICERO – Suradnja civilne zaštite Hrvatske i Italije, a kojeg provodi Grad Labin. Ove će se međunarodne vježbe odvijati kroz dva dana, u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja na dvije lokacije: u subotu, s početkom u 9,00 sati u Parku skulptura Dubrova te u nedjelju u 10,00 sati na rudarskom tornju Šoht, a kojima će prisustvovati 100-injak dionika sustava civilne zaštite iz Italije i Hrvatske.


Nositelj vježbi je Javna vatrogasna postrojba Labin te su razvijeni različiti scenariji – od spašavanja unesrećenih osoba korištenjem speleoloških i alpinističkih tehnika do gašenja šumskog požara. Bit će ovo prilika da talijanski i hrvatski partneri izmjene razna znanja i umijeća, svaki iz svog djelokruga rada te da se moguće razviju i zajednički protokoli u slučaju prirodnih katastrofa.


Vježbe će izvesti pripadnici sustava civilne zaštite iz Italije i Hrvatske: JVP LABIN, DVD LABIN-RABAC, DVD RAŠA, DVD SVETA NEDELJA, DVD KRŠAN, DVD PIĆAN, GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA LABIN, HGSS STANICA ISTRA, HITNA MEDICINSKA POMOĆ, MUP – PP LABIN, VATROGASNA ZAJEDNICA ISTARSKE ŽUPANIJE, TIM K9, SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE PAZIN, SQUADRA ANTINCENDIO ALBIGNASEGO te SQUADRA INTERVENTO RECUPERO EMERGENZA TE TALIJANSKA CIVILNA ZAŠTITA OPĆE NAMJENE.


Poziv je ovo ujedno i svim našim sugrađanima da ne propuste atraktivne pokazne vježbe civilne zaštite u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja u Labinu. Nakon vježbi u subotu predviđena je i smotra svih vozila i oprema te upoznavanje sa svim aktivnostima koje ovi naši junaci svakidašnjice provode.


Projekt CICERO (Croatia-Italy Civil protEction collaboRatiOn) provodi Grad Labin u partnerstvu sa Zajednicom općina Pratiarcati iz talijanske regije Veneto, a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2021.—2027.


vježbe civilne zaštite civilna zaštita jvp labin