[SATNICA] Kraljevska etapa ovogodišnjeg Tour of Croatia sljedeće subote starta iz Rapca - posebna regulacija prometa

[SATNICA] Kraljevska etapa ovogodišnjeg Tour of Croatia sljedeće subote starta iz Rapca - posebna regulacija prometa

14.4.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Peta etapa kraljevska je etapa ovogodišnjeg toura. Ono što nije riješeno glede pobjednika trebalo bi biti riješeno na ovoj etapi.  Naime, ona u svojih 155 km krije 3.300 m visinske razlike i dodatnog penjanja sa rive u Rapcu do centra starog Grada Labina gdje će biti službeni start utrke. U ovoj etapi je teško pronaći dio gdje će biciklisti moći predahnuti. Etapa nakon prolaznog cilja u Gradu Labinu odlazi preko Gračišća do Pazina te se spušta u Boljunsko polje i penje sa istarske strane Učke na Poklon, to je ujedno biciklistički gledano najteži uspon na ovogodišnjem touru i ostavit će dubok trag u nogama biciklista. – najava je to ovogodišnje pete etape biciklističke utrke Tour of Croatia koja starta iz našeg grada u subotu, 21. travnja.

Održavanje utrke danas su na konferenciji za medije najavili  gradonačelnik Valter Glavičić, tehnički direktor utrke Luka Mišović, direktorica TZ Grada Labina Radmila Paliska Kos te predstavnici sponzora, prokurist Maslinice Goran Zahtila i direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri Sandi Sinožić.

Zbog utrke će u subotu 21. travnja, od 11 do 13 sati za promet biti zatvorena Obala maršala Tita u Rapcu od novog dijela rive pa do bivše benzinske postaje, a na istoj će dionici parkiranje biti zabranjeno već od petka, 20. travnja od 8 sati. Za vrijeme utrke će za promet od 12:00 pa do 13:00 sati i ulica Svete Katarine u Labinu.

Gradonačelnik Glavičić izrazio je zadovoljstvo što je Grad Labin jedan od domaćina ovogodišnje utrke te poželio svim natjecateljima puno sportske sreće i ugodan boravak u našem gradu.

„Čini me izuzetno zadovoljnim, što smo postali destinacija s koje 21. travnja, kreće velika međunarodna biciklistička utrka „Tour of Croatia – race thourgh the natural beauty“. To je dokaz da smo svakim danom sve više pozicionirani na turističkom tržištu, te prepoznati kao atraktivno područje za održavanje i najvećih događanja, kako sportskih tako i ostalih.“- naglasio je Gradonačelnik


Tekst: Labin.hr


(Fotografije: Organizator)

tour of croatia bicikliza utrka