Sat za Planet Zemlju – Ugasimo svjetla na jedan sat!

Sat za Planet Zemlju – Ugasimo svjetla na jedan sat!

27.3.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin i ove će se godine uključiti u najveću globalnu akciju na svijetu - "Sat za planet Zemlju" (Earth hour), koju organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode -WWF. Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Ove godine je Sat za planet Zemlju usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu su obilježili brojni ekstremni vremenski događaji, poput  porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti - svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.

U Gradu Labinu "Sat za planet Zemlju" obilježiti će se na način da će se u subotu, 27. ožujka 2021. godine u 20:30 sati na sat vremena ugasit javna rasvjeta u Podlabinu, točnije u ulici Zelenice, u većem dijelu naselja Kature te na dijelu glavne ceste kroz naselje Vinež.

WWF poziva sve da se virtualno pridruže Zoom događaju čiji je moto "Pokreni se za planet”, a koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati.

Skrećemo pozornost sudionicima u prometu da u tom vremenu posvete veću pozornost u vožnji.

Ujedno, pozivamo građane da se uključe u akciju i na sat vremena ugase rasvjetu u svojim domovima!javna rasvjeta gasimo svjetla dan planeta zemlja