Sastanak na temu pripreme turističke sezone

Sastanak na temu pripreme turističke sezone

10.5.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon što je krajem ožujka održan  inicijalni sastanak za pripremu turističke sezone, danas je kao što je i tom prilikom dogovoreno održan još jedan kako bi se provjerila provedba ranije  dogovorenih aktivnosti. U prostorijama gradske uprave sastanku su uz gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića, prisustvovali direktor komunalnog poduzeća „1. Maj d.o.o.“ Donald Blašković, direktor „Labin 2000 d.o.o.“ Dalibor Zupičić,  direktorica TZ Grada Labina Astrid Glavičić, te Antonela Mohorović Kožuh ravnateljica Lučke uprave Rabac. Najveći naglasak dan je upravo na naselja Rabac, Stari Grad i Duga Luka kao turistički najfrekventnija naselja pa je tako izvješteno da je u Rapcu  obavljeno visokotlačno čišćenje rive, glave rive te stepenica ispod hotela Amfora. Gotova je i kompletna priprema za izmještanje polupodzemnih kontejnera sa lungomara u Rapcu a do kraja mjeseca novi kontejneri biti će ugrađeni na novu lokaciju na kraju Rive.  Na tu će lokaciju ugraditi video nadzor kao i na lokaciju kod polupodzemnih spremnika kod stepenica ispod hotela „Amfora“. Bilo je riječi i o otpadu koji se svakodnevno odlaže kod spremnika za ribarsku opremu na Rivi te boljoj koordinaciji na otklanjanju istog od strane Lučke uprave i komunalnog poduzeća

U tijeku je i sanacija mostića na trim stazi, a od 01. lipnja u Rapcu će biti angažiran i dodatni pometač. U Starom gradu je dodatni pometač angažiran već od 01. svibnja, a u tijeku je košnja Pinete, sanacija i uklanjanje suvišnih stabala. Po starogradskoj jezgri, parkiralištu Rialto, te duž nogostupa od gradskog groblja do trga postaviti će se novi setovi kanti za selektivno odvajanje otpada, kao i kante za pseći izmet. Ovih dana kreće sadnja sezonskog cvijeća po labinskim rotorima i uzduž šetnice u Rapcu.

Iz tvrtke Labin 2000 d.o.o. potvrđeno je da „mini shuttle“ kreće sa radom sredinom lipnja na relaciji parking kod gradskog groblja – Titov trg. Iz Turističke zajednice dolazi lijepa vijest o farbanju  rukohvata skroz od Maslinice pa do kraja Girandelle. Preostalo je ofarbati dio od crkvice do kraja Girandelle.

„Pred svima nama je još jedna izazovna turistička sezona i vrlo je važno da se na vrijeme i kvalitetno pripremimo. Iz tog razloga su naši operativni sastanci ključni kako bi što spremnije dočekali goste i turističku sezonu. Zahvaljujem se svim udrugama, volonterima i građanima koji su se proteklih vikenda uključili u eko akcije, čime su svojim rukama iskazali koliko im je stalo do svog zavičaja“, poručio je gradonačelnik Valter Glavičić.

Slijedeći sastanak je sredinom lipnja do kada bi sve pripreme trebale kompletno biti gotove pred početak prave turističke sezone.

turizam sezona sastanak