S.A.R.S. live @ Discotheque Magnus, Pazin 30.01.2016.

S.A.R.S. live @ Discotheque Magnus, Pazin 30.01.2016.

21.1.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Discotheque Magnus ponosno predstavlja veliki koncert jednog od najtraženijeg autorskog benda na području ex-Yu - S.A.R.S. U subotu, 30. siječnja s početkom u 22 sata S.A.R.S. će nastuputi u Pazinu. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60kn možete kupiti u Pazinu (Caffe bar Epolon) i Labinu (Design Caffe) te online preko ENTRIO.HR.
 
Više o grupi S.A.R.S.
 

Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 miljuna klikova na Youtube-u, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.

 

 

Svoj drugi album Perspektiva izdaju na prvi dan 2011. godine i nude ga u saradnji s MTV-em kao besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 70 000 puta. Veliki hitovi sa ovog albuma su pesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju značajnu posećenost na Youtube-u. Album je bio nominiran za MTV Awards – Best Adria Act. Naslovna stvar albuma je bila izostavljena sa free downloada, te se godinu dana mogla čuti samo na koncertima. U siječnju 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pjesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od 5 milijuna.

 

 

U ljeto 2012., u saradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pjesmu Bojana, koja je nekoliko nedelja zauzimala prvo mesto na svim regionalnim top listama, a početkom 2013. objavljen je i drugi spot za novi album za pjesmu Mir u svetu koja je 20 dana provela na prvom mjestu regionalnog MTV-a, a već je postala hit i na koncertima.

U proljeće 2013., neposredno prije izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodjeljena godišnja nagrada “MTV Double Platinum Award” za spot Perspektiva, koji je tokom 2012. godine imao preko 800 emitiranja na MTV-u.

23. ožujka 2013. godine službeno izlazi treći album pod nazivom “Kuća časti”. Album je ponovo postavljen na free download na web portalu grupe www.sarsbend.com/download, kao i na regionalnim web portalima MTV Adrie. Na albumu se pojavljuju četiri suradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 iz Brkova u pjesmi “Ti, ti, ti”, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pjesmi “Mir u svetu” i već spomenuti crnogorski duo Who See u pjesmi “Bojana”.

Četvrti album je izašao u siječnju 2014. godine i zove se "Ikone pop kulture". Album je naišao na više nego pozitivnu kritiku kod publike, o čemu govori i veliki broj zakazanih nastupa do kraja godine u okviru promocije istog.

 

 

Grupa S.A.R.S. je do danas uz četri albuma izdala i 13 spotova, od kojih je sedam skupilo preko milijun klikova na Youtube-u.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas održao preko 350 koncerata u zemlji i regiji i trenutno slovi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.

 

Info:

www.sarsbend.com
www.facebook.com/sarsbend

 

S.A.R.S. Pazin Magnus Disco koncert ex-YU bend info facebook događaj Epolon ulaznice pretrodaja koncerti youtube Istra Srbija albumi SARS Design Caffe