Sankcije samo za bezobrazne

Sankcije samo za bezobrazne

11.2.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od početka veljače Labinom patrolira i drugi prometni redar. Suvadu Miskiću, koji je prije godinu i pol pionirski krenuo rješavati muke po nepropisnom parkiranju dijeleći opomene i kazne na gradskim ulicama, odsad društvo u službi pravi Franko Horvat.

- Posao kao posao. Ako je netko u prekršaju, slijedi mu sankcija. Neću trenirati strogoću, uvijek treba biti fleksibilan, ali za one koji parkiraju na mjestu za osobe s invaliditetom nema oprosta. A takvih je bezobraznika mnogo, pogotovo ispred trgovačkih centara, kaže Horvat.

Osim spomenutih, posebno označenih mjesta redarima je izvan sezone poput domaće zadaće da "očiste" nogostupe u blizini škola i vrtića zbog sigurnosti djece u prometu.

 

- Daleko od toga da nema puno nesavjesnih vozača, ali je u posljednje vrijeme ipak primjetan pomak, na primjer uokolo srednje škole, gdje su ranije pločnici bili zatrpani automobilima, veli Miskić. Još onomad, čim je počeo "redariti", požalio se na ovim istim stranicama da u vrijeme sveopće besparice svaku kaznu lijepi teška srca, kao da je samome sebi piše, "ali služba je - služba".

Grad Labin prometno redarstvo ustrojio je 2012. Godine sukladno Zakonu o sigurnosti na cestama. Oba su djelatnika, čije se plaće podmiruju iz gradskog proračuna, prošla edukaciju pri MUP-ovoj Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Od resornog gradskog pročelnika Donalda Balškovića doznajemo da je drugi redar između ostalog "regrutiran" zbog mogućnosti rada u smjenama tijekom turističke sezone te kontroliranja ljetnog prometnog režima na Titovom trgu u starom Labinu, gdje je u to vrijeme učestalo kršenje zabrane parkiranja.

I. RADIĆ

 

Foto: ilustracija

 

 

prometni redar donald blašković kazna prekršaj franko horvat suvad miskić nogostup