Sanja Peršić, Martina Tireli i Fabio Faraguna laureati nagrade Roberto i Daniela Giannini za 2011. godinu

Sanja Peršić, Martina Tireli i Fabio Faraguna laureati nagrade Roberto i Daniela Giannini za 2011. godinu

22.7.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Labina jednoglasno su prihvatili Odluku o dodijeli Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini.

 

Na ovogodišnji natječaj pristigle su tri kandidature i to dr.med.dent. Sanje Peršić za znanstveni rad „Psychometric Properties of the Croatian version of the Orofacial Esthetic Scale and Suggestions for Modification“, Martine Tireli za rad „Novi derivati benzimidazo [1,2-a] kinolina kao potencijalne fluorescentne probe za obilježavanje DNA/RNA“, i znanstveni rad Fabia Faragune na temu „Photochemical Approach to Naphthoxazoles and Fused Heterobenzoxazoles from 5-(Phenyl/heteroarylethenyl)oxazoles“.

 

Na sjednici Povjerenstva Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini u sastavu prof. dr. sc. Alfredo Višković, iz područja tehničkih znanosti, doc. dr. sc. Donatella Verbanac, iz područja biomedicinske znanosti, dr. sc. Tea Golja, za članicu iz područja društvenih djelatnosti i Moreno Giannini, kao predstavnik obitelji, pristigli radovi vrednovani su temeljem Pravilnika o kriterijima za vrednovanje prijavljenih znanstvenih radova.

Nakon izvršenog stručnog vrednovanja radova, analizom i bodovanjem Povjerenstvo je predložilo, a Gradsko vijeće na sinoć održanoj sjednici usvojilo, da se Godišnja nagrada dodijeli za sva tri znanstvena rada, te će sukladno tome biti podijeljena i novčana nagrada.

 

Naime, godišnja nagrada Roberto i Daniela Giannini utemeljena je u počast tragično preminulim supružnicima pok. doc. dr. sc. Robertu Giannini i pok. mr. sc. Danieli Pulić-Giannini. Svrha dodjele ove prestižne nagrade je poticanje znanstvenoistraživačkog rada i promicanja studentskog stvaralaštva.

Foto: ilustracija

 

nagrada roberto i daniela giannini studenti fabio faraguna sanja peršić martina tireli fabio faraguna