Prvi maj M - Prvi maj

Sandi Chiavalon iz Vodnjana dobio u zakup najviše zemljišta u raškoj dolini

Sandi Chiavalon iz Vodnjana dobio u zakup najviše zemljišta u raškoj dolini

29.5.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je 43 Odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine RašaNataša Vujec, nositeljica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Novaka dobila je u zakup deset parcela ukupne površine 5,99 hektara. Trgovačkom društvu Ban produkt iz Kaštelir-Labinci dodijeljeno je 9 parcela ukupne površine 48,18 hektara.

Najviše zemljišta, čak 22 parcele ukupne površine 185,5 hektara dobio je poznati istarski maslinar Sandi Chiavalon, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Vodnjan. Po jedna parcela pripala je Alenu Peršiću, vlasniku obrta za poljoprivredu i stočarstvo Peršić iz Pule i Ivanu Perku, nositelju Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Raše.

Peršić je dobio u zakup 18,3 hektara zemljišta, a Perko 7,7 hektara zemljišta. Državno zemljište u raškoj dolini daje se u zakup na 50 godina. Agencija za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem natječaj za zakup zemljišta u raškoj dolini raspisala je sredinom studenog prošle godine.

dolina raše raša raška dolina natječaj nekretnina gospodarstvo zakup poljoprivredno zemljište nataša vujec ivan perko sandy chiavalon