Sajam poslova oduševio: dodijeljene vrijedne nagrade najaktivnijim učenicima

Sajam poslova oduševio: dodijeljene vrijedne nagrade najaktivnijim učenicima

13.3.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Iza nas je prvi dan Sajma poslova u Gradskoj knjižnici Labin, gdje je 17 različitih poduzetnika i obrtnika, maturantima predstavilo svoje područje djelovanja te specifične potrebe za kadrovima. Svaki je prijavljeni poduzetnik imao svoj info-punkt, na kojem su se mogle izmijeniti informacije.

Nakon svake prezentacije poslodavca, maturanti su imali priliku putem QR kodova ocijeniti svakog prezentera, ali i izraziti neke vlastite afinitete prema različitim djelatnostima te su i poslodavci dobili povratnu informaciju od onih kojima je sve to, najvećim dijelom, bilo i namijenjeno. Postali su ravnopravni partneri u provedbi ovog novog koncepta Sajma poslova.

Učenike se željelo potaknuti na aktivno uključenje u koncept Sajma poslova, stoga smo odlučili troje najboljih učenika, najumješnijih u izvršavanju pojedinih zadataka, prigodno nagraditi.

Troje odabranih, poslodavci su ocijenili kao izuzetno komunikativne osobe koje iskazuju veliki interes za pojedinom granom djelatnosti, postavljajući konkretna pitanja kroz simulirani razgovor za posao, učenici su se pokazali spremnima za tržište rada bez namjere tek pukog sakupljanja pečata.

Današnji nastavak Sajma poslova smješten je u Srednjoj školi Mate Blažina gdje se učenicima predstavljaju brojni fakulteti, a u jutarnjim satima prigodno su podijeljene i vrijedne nagrade. Na samom početku, prije svečanosti podjele, prisutnima se obratio i gradonačelnik Valter Glavičić.

„Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji ovog vrijednog projekta koji se pokazao kao pun pogodak. Hvala Srednjoj školi, i službeno najboljoj srednjoj školi u Istarskoj županiji i među dvadeset najboljih u Hrvatskoj. Hvala svim poslodavcima i obrtnicima koji su prepoznali važnost, posebno moram istaknuti i jednog od inicijatora i motivatora, gospodina Kristiana Krpana direktora tvrtke MCZ d.o.o, i člana izvršnog odbora HUP-a, nadalje one koji su osmislili i realizirali ovaj Sajam, Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina na čelu s pročelnikom Robertom Mohorovićem te Anom Černjul koja je sve to zaokružila na sebi svojstven način. Hvala i svim medijima koji su nas popratili.  Najveća zahvala svim učenicima koji su se jučer pokazali u najboljem svjetlu, dobili ogromno iskustvo, a ove nagrade samo su dodatan poticaj za sve vas. Čestitke još jednom!“ – zaključio je labinski gradonačelnik.

Nagrađeni učenici su izrazili oduševljenje organizacijom sajma ali i zanimljivim stečenim iskustvom. Troje koji su se istaknuli prilikom održavanja „speed dateova“, odnosno kratkih intervjua, ali uz zaista nijanse koje su odlučivale o pobjedniku jesu:

Matija Pajcur, 4.F., Opća gimnazija, osvojio je najveći broj pečata poslodavaca i najvišu ocjenu prilikom ocjenjivanja istih, te je nagrađen  bonom u vrijednosti 1.000,00 eura, za sufinanciranje polaganja vozačkog ispita.

Alex Kokot, 4.D., Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, dobitnik je druge nagrade, bona u visini 700,00 eura, namijenjenih za kupnju laptopa.

Vito Rocco, 4.O., Opća gimnazija, na trećem je mjestu, te je osvojio bon u visini 300,00 eura za kupnju bluetooth zvučnika.

sajam poslova gospodarstvo alex kokot vito rocco matija pajcur