S Hrvatskim vodama o prijelaznom rješenju za raški kanal

S Hrvatskim vodama o prijelaznom rješenju za raški kanal

14.6.2019. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općina Raša i Grad Labin jučer su bili domaćini predstavnicima Hrvatskih voda, koje su detaljno upoznali s problematikom kanala u naselju Raša. Za iznalaženje hitnog prijelaznog rješenja za raški kanal, do realizacije projekta odvodnje Aglomeracije Labin-Raša-Rabac, zadužena je tvrtka Vodovod Labin. Direktor tog društva trebao bi tehničko rješenje predstaviti Skupštini u roku od dva tjedna, dogovoreno je u Vodovodu.

Također, dogovoreno je da će Hrvatske vode nastaviti s daljnjom sanacijom raškog kanala, odnosno betoniranjem korita prema naselju i u dijelu naselja. 

Zamjenik direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović obavijestio je o tijeku radova na sanaciji obuhvatnog kanala 1 u Raškoj dolini, koji je bio oštećen prilikom poplave i elementarne nepogode u veljači. Osim Dujmovića i njegovih suradnika, sastanku u Raši prisustvovali su labinski gradonačelnik Valter Glavičić, raška načelnica Glorija Paliska, njena zamjenica Tina Damjanić, predsjednik raškog Općinskog vijeća Željko Zahtila i vijećnica Admira Žakula.

hrvatske vode raša raški kanal odvodnja glorija paliska valter glavičić