Rukometna zlata za „crvenu“ školu, okončana 15. OOŠL! Po prvi puta u povijesti, OŠ Matije Vlačića najuspješnija škola Olimpijade!

Rukometna zlata za „crvenu“ školu, okončana 15. OOŠL! Po prvi puta u povijesti, OŠ Matije Vlačića najuspješnija škola Olimpijade!

12.12.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Kako su školarci iz Ivo Lola bili dominantni u nogometu, tako su njihovi labinski susjedi isto pokazali u rukometu! Oba rukometna zlata otišla su u OŠ Matije Vlačića, čime su ponovili prošlogodišnji uspjeh. 

Kod djevojaka je nastupilo 3 škole. U prvoj utakmici Ivo Lola Ribar i Vitomir Širola Pajo odigrale su neriješeno, dok se u drugoj kod Nedešćine ozlijedila jedna od najboljih igračica Maris Načinović, pa je Matija Vlačić lagano pobijedila. Sve se odlučivalo u trećoj utakmici gdje je Ivo Lola trebala pobjedu za zlato dok je Matija Vlačić bio dovoljan i bod. U neizvjesnoj utakmici u zadnju minutu ušlo se sa rezultatom 8:8. Tada iz sedmerca Matija Vlačić zabija za 9:8 što je ostao i konačan rezultat. 

OŠ Vitomir Širola Pajo – OŠ Ivo Lola Ribar  10:10

OŠ Matije Vlačića – OŠ Vitomir Širola Pajo  14:7

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Matije Vlačića  8:9 

Rukomet djevojke (konačni poredak):

OŠ Matije Vlačića, Labin – zlato
OŠ  Ivo Lola Ribar, Labin – srebro
OŠ  Vitomir Širola Pajo, Nedešćina – bronca
Kod dečki je nastupilo 4 škole, pa su se najprije igrala polufinala. Nedešćani su se dobro držali protiv favoriziranih Ribara, ali na kraju pobjeda labinske škole 8:6. U drugom polufinalu Vlačići za koje mahom igraju aktivni rukometaši, pobijedili su Potpićance 18:8.

U borbi za treće mjesto, gledali smo jako neizvjesnu utakmicu. Potpićanci su poveli sa 4:0 i 5:1, ali Nedešćani se ne predaju i serijom 6:0 poveli su 7:5. Do kraja je utakmica bila u egalu da bi u zadnjoj minuti Nedešćina povela, a Potpićanci nisu iskoristili zadnji napad, pa je tako bronca otišla u ljubičastu školu. 

U rukometnim finalima labinskih škola uglavnom pobjeđuje ona koja u sastavu ima više aktivnih rukometaša, pa je tako bilo i ovaj put. Mlada ekipa Ivo Lola Ribar nije mogla parirati Vlačićima predvođenima Kerestešom i Štifanićem, pa u finalu na žalost nije bilo neizvjesnosti. Ali situacije se tu uvijek mijenjaju kako stariji učenici odlaze, tako da će narednih godina natjecanje u rukometu sigurno biti puno izjednačenije.

Polufinala:

OŠ  Ivo Lola Ribar – OŠ  Vitomir Širola Pajo  8:6
OŠ  Matije Vlačića – OŠ Vladimira Nazora  18:8
Za 3. mjesto:  OŠ Vladimira Nazora – OŠ Vitomir Širola Pajo  8:9 

FINALE:   OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Matije Vlačića  5:25

Rukomet dječaci (konačni poredak): 

OŠ Matije Vlačića, Labin – zlato
OŠ  Ivo Lola Ribar, Labin – srebro
OŠ  Vitomir Širola Pajo, Nedešćina – broncaOŠ  Vladimira Nazora, Potpićan 

Natjecanjem u rukometu okončana je i ova 15. Olimpijada. OŠ Ivo Lola Ribar bila je najbolja u atletici za starije, krosu, te muškom i ženskom nogometu. Matija Vlačić odnijela je primat u atletici za mlađe, stolnom tenisu, košarci, odbojci, te muškom i ženskom rukometu. 
Po prvi puta u povijesti, OŠ Matije Vlačića sa 14 zlatnih medalja i 36 ukupno, najuspješnija je škola Olimpijade, dok je na dosadašnjih 14 to bila druga labinska škola, OŠ Ivo Lola Ribar koja je ovoga puta skupila 33 medalje od čega 12 zlata. Stoga je ove godine OŠ Matije Vlačića zaslužila pehar za fair play i sportski napredak koji će ih podsjećati na ovu 15. Olimpijadu kad su po prvi puta bili najbolji.

Velike pohvale idu i ostalim školama, koje su osvojile veliki broj medalja: Nedešćani čak 19 od čega 3 zlatne, Potpićanci 10 - također 3 zlatne, te Rašani i Čepić po 5 medalja (Raša 3 zlata, a Čepić 1).   

 15. Olimpijada još jednom je dokazala da je ovo najmasovniji i najiščekivaniji sportski događaj za osnovnoškolce Labinštine i vjerujemo da će to ostati i u budućnosti.

Sportska zajednica Grada Labina u svoje i u ime svih školaraca upućuje veliku zahvalu svim donatorima i pokroviteljima, kao i svim volonterima, sucima i sportskim klubovima koji su pomogli u održavanju manifestacije. 

Velike čestitke idu svim učenicima na postignutim sportskim rezultatima i samom učestvovanju na Olimpijadi, te naravno vrijednim profesorima tjelesnog odgoja koji ih pripremaju za natjecanja. 

Vidimo se slijedeće godine na 16. Olimpijadi OŠ Labinštine!

olimpijada osnovnih škola labinštine nogomet sport