Rukomet: labudice potonule na začelje ljestivice, RU Mladi rudar izvukla pobjedu

Rukomet: labudice potonule na začelje ljestivice, RU Mladi rudar izvukla pobjedu

7.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Utakmica 11. kola: Rudar - Trešnjevka II 23:26 (11:13). Dvorana SŠ Mate Blažina. Gledatelja 100. Sutkinje: Crnojević i Kostecki (obje Kutina).
RUDAR: Diković, Brezac, Knežević 1, Jelica 6, D. Belušić 9 (3), Tavić 1, Šumberac, Lilić, Bojić, A. Belušić 6, Mrazović, Šarčević.


TREŠNJEVKA 2: Radić, M. Gašparević, Aliti, Baska 2, Ćusak 1, Mihovilović 8, Blažek 6, I. Gašparević 6, Dervišević, Loparić, Bušić 3, Sršen.
Sedmerci: Rudar 4 (3). Isključenja: Rudar 6, Trešnjevka II 10 minuta. Crveni karton: Blažek (49'''').


Mladi rukometašice labinskog Rudara u posljednjoj su utakmici poražene pred domaćom publikom, tako da će ovu polusezonu nastojati vrlo brzo zaboraviti. U vrlo slaboj utakmici nadvisila ih je druga ekipa zagrebačke Trešnjevke, a ponovno je došla u pitanje regularnost prvenstva, jer su u gostujućim redovima igrale četiri igračice koje igraju i za prvu ekipu u Prvoj ligi. To je i donijelo prevagu, čime su Zagrepčanke preskočile Labinjanke na ljestvici. Samo četiri raspoložene igračice u domaćim redovima uspjele su održavati rezultat u egalu negdje do 12 minuta prije kraja, ali za nešto više nisu imale snage. U početnom dijelu utakmice prvu osjetniju prednost Zagrepčanke imaju u 14. minuti (4:8).

Potom se Labinjanke na krilima odlične vratarke Marijane Bojić vraćaju u igru, u nekoliko navrata dolaze na gol razlike, da bi na kraju prvog dijela gošće imale dva gola prednosti. Početak drugog dijela donosi novi bijeg gošći na »plus 4« (12:16), da bi u narednih deset minuta mlade »labudice« ponovno stisnule i stigle na samo gol zaostatka (17:18). No, u tim trenucima mlade i neiskusne sutkinje iz Kutine poklanjaju možda i ključnu loptu Zagrepčankama, pa umjesto poravnanja gošće odlaze na »plus 2«, a nakon toga uz pomoć brojnih pogreški Labinjanki i na »plus 5« (17:22), čime je susret bio praktički riješen.

R. FONOVIĆ

 

II HMRL ZAPAD/RIJKEA: RK Trsat-RU Mladi rudar 25:28 (15:13)

Izvještaj na LabinSportu 

 

Rukomet labudice sport ŽRK Rudar