Romano Grižančić novi istarski trener boćanja

Romano Grižančić novi istarski trener boćanja

4.7.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

U restoranu Istarska hiža u porečkoj Plavoj laguni u sklopu završnog turnira boćarskoj Kupa Istre održana je svečana promocija drugog naraštaja školovanih trenera boćanja koji su svoja stručna zvanja stekli obrazujući se pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji.

IBS je tako dobio novih 13 trenera boćanja koji su postali Tanja Grubiša, Romano Grižančić (Labin), Patrik Radešić (Vižinada), Branko Ratoša, Damir Žulić (Buzet), Ecio Kozlović (Umag), Valter Burić (Barat), Denis Paškvalić (Lupoglav), Dražen Puniš, Igor Vretenar, Davor Koraca (Poreč), Roberto Sergo (Lindar) i Gverrino Miani (Novigrad). Istra sada broji

16 trenera boćanja s obzirom da su ranije to zvanje stekli naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, danas trener i igrač Trio Pazina Valter Ivančić, hrvatski izbornik Milan Celija i diplomirani kineziolog Goran Ritoša koji je član stručnih stožera hrvatskih reprezentacija.

Novopromoviranim trenerima diplome su na svečanosti uručili voditelj Odbora za stručno usavršavanje kadrova HOA Denis Vazdar, predsjednici hrvatsko i istarsko boćarskog saveza Dinko Beaković i Valter Krizmanić, te stručni voditelj trenerskog školovanja, nekadašnji boćarski svjetski prvak Sandro Gulja. Prigoda je iskorištena i za osnivanje Zbora trenera IBS-a, te je na osnivačkoj sjednici Skupštine za prvog predsjednika izabran Valter Ivančić.

Na prijedlog Ivančića u peteročlani Izvršni odbor uz predsjednika izabrani su i Tanja Grubiša, Milan Celija, Goran Ritoša i Dražen Puniš. (K. K.)

boćanje boće romano grižančić