Roman "Otisci potkova" na Trci u Barbanu

Roman "Otisci potkova" na Trci u Barbanu

21.8.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Roman Branka Blažine "Otisci potkova - Životna trka na prstenac Nina z Barbana" bit će promoviran u Barbanu prvog dana priredbe Trka na prstenac, u petak 21. kolovoza. Predstavljanje romana održat će se na otvorenom, u dvorištu Župne crkve sv. Nikole u središtu Barbana, s početkom u 21 sat.

Roman o obnavljanju Trke na prstenac i barbanskom vitezu Ninu z Barbana predstavit će autor Branko Blažina, spisateljica Dragana R. Tafra i urednica u Beletri Sandra Pocrnić Mlakar. Roman se bavi događajima od obnavljanja Trke sedamdesetih godina do današnjih dana, prati ljubavnu priču i opisuje povratak konja u istarsko selo.

Prije predstavljanja romana bit će prikazan film "30 sekundi" o konjanicima Trke na prstenac, a uzvanike će pozdraviti Dalibor Paus, načelnik općine Barban.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, a ove godine trči se 45. put. Zbog sigurnosnih mjera ograničen je broj posjetitelja, ali Trku će u nedjelju prenositi Drugi program Hrvatske televizije, s početkom u 17,15 sati.

roman trka na prstenac barban predstavljanje htv branko blažina promocija