Roditelji neće »Rockwool« za sponzora, NK Potpićan odustao od natjecanja u IV ligi

Roditelji neće »Rockwool« za sponzora, NK Potpićan odustao od natjecanja u IV ligi

18.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

POTPIĆAN - Iako su ostvarili povijesni rezultat i plasirali se u Četvrtu HNL - zapad, Potpićanci ipak u toj ligi neće igrati. Odlučeno je to na izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine kluba, pa će tako i dogodine momčad »Potpićna« igrati u Prvoj ŽNL. Kao razlog odustajanju navedena je nemogućnost iznalaženja dostatnih novčanih sredstava za igranje u tom rangu natjecanja, iako se u prošlih tridesetak dana pokušavalo razgovarati s potencijalnim sponzorima kako bi se ipak otišlo u viši rang. No, takvi ljudi u cijeloj općini Kršan nisu pronađeni.

 

Također ni popunjavanje igračkog kadra, pogotovo u omladinskom pogonu, nije teklo onako kako se očekivalo. U mnogobrojnim pokušajima probalo se objediniti sve klubove u općini Kršan, ali bez uspjeha, i ova se odluka nametnula kao jedino ispravno i moguće rješenje. Nakon objave te odluke, pristupilo se izboru novog predsjednika i izvršnog odbora. Tako je novo povjerenje skupštinara dobio dosadašnji predsjednik Raul Murtić, a uz njega u novi su izvršni odbor ušli Branko Katičić, Patrik Drndić, Izidor Baćac, Zdravko Vidak, Dalibor Švić, Boris Višković, Anton Selar i Roman Carić. Prvenstveni cilj je pokušati zadržati većinu igrača na okupu te konsolidirati redove u omladinskom pogonu. Nakon odlaska Jasminka Mujića u »Barban«, ostalo je upražnjeno trenersko mjesto u seniorskom pogonu, a klub je u pregovorima da trener ponovno postane Lucijano Celić. Za trenera juniorske momčadi imenovan je Dominik Paliska, dok će o pionirima brinuti Patrik Drndić.

 

Pored članova ovoj je skupštini prisustvovalo i nekoliko gostiju, a riječ je o protivnicima »Rockwoola« koji su došli nakon glasina da bi upravo ta danska tvrtka trebala postati jedan od glavnih sponzora kluba. Tako je Iride Fonović -Vidaković, koja se deklarirala kao predstavnica roditelja s područja općina Pićan i Kršan, u svom obraćanju javno zaprijetila upravi NK »Potpićan« da će, ukoliko primi sponzorstvo »Rockwoola«, svi roditelji povući svoju djecu iz kluba.

 

Ultimativan stav donio je različite komentare, uz konstataciju da je »Rockwool« već i bio sponzor kluba, što se jasno vidjelo po natpisu na dresovima upravo kod momčadi u omladinskom pogonu. Zaključeno je da se u politiku kluba ne trebaju miješati nikakve političke ni ostale udruge, već će politiku kluba krojiti novi izvršni odbor koji će odlučiti o primanju donacija kako od danske, tako i od ostalih tvrtki s ovog područja. Usput, »Rockwool« je u nekoliko posljednjih mjeseci već donirao sredstva u desetak sportskih udruga s područja Labinštine, a ova se sjednica s takvim ispadima i raspravama pretvorila u nešto sasvim drugo.

R. FONOVIĆ

 

Foto: NA METI POTPIĆANACA - Lucijano Celić, kandidat za novog trenera

sponzorstvo skupština Patrik Drndić nogomet politika Rockwool NK Potpićan donacije sport Lucijano Celić