Roditelji djece polaznika škole u Vozilićima nezadovoljni Odlukom Općine

Roditelji djece polaznika škole u Vozilićima nezadovoljni Odlukom Općine

9.9.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Roditelji djece polaznika Osnovne škole Ivo Lole Ribar Labin, Područnog odjeljenja Vozilići nisu zadovoljni Zaključkom Općine kojim se traži od strane Istarske županije, Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Labin donošenje odluke o pripajanju Osnovne škole Vozilići Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Čepić, a sve u cilju udovoljavanja Državnom pedagoškom standardu osnovnoškolskog sustava i obrazovanja i očuvanja postojeće funkcije Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Čepić.

Roditelji ističu da se protive takvom stavu Vijeća Općine Kršan, a naročito ih brine što nitko od vijećnika s područja Plomina, Vozilića, Stepčića i ostalih mjesta iz kojih djeca putuju u školu Voziliće nije kontaktirao roditelje djece.

Ovim spajanjem neće se riješiti problem manjka djece. Vjeruju da postoje puno kvalitetnija rješenja ovoga slučaja te su mišljenja da je Zaključak pripremljen ishitreno. Nadalje ističu da nema govora o zatvaranju škole u Čepiću, već o kvalitetnom umrežavanju. Ponukani tom temom organizirati će sastanak u Osnovnoj školi Vozilići u petak sa početkom u 19:00 sati.

obrazovanje vozilići oš vozilići škola spajanje škola oš ivan goran kovačić čepić kršan