Rockwoolu odobrene izmjene građevinske dozvole, uskoro početak proizvodnje

Rockwoolu odobrene izmjene građevinske dozvole, uskoro početak proizvodnje

17.7.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Tvornica kamene vune Rockwool u Pićnu dobila je izmjenu i dopunu građevinske dozvole te uskoro započinje probna proizvodnja, izvijestila je u ime tvrtke glasnogovornica Anđelka Toto-Ormuž. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva izdalo je nedavno izmjenu i dopunu građevinske dozvole za tvornicu povodom čega je tehnički direktor Marco Boi ustvrdio da je to potvrda je strategije da svoje poslovanje u svim segmentima usklade s pozitivnim hrvatskim zakonima i propisima te dodao da je cjelokupna dokumentacija usklađena s izvedenim stanjem u tvornici.

Potvrdu o usklađenosti glavnog projekta tvornice s posebnim zakonima i propisima iz njihove nadležnosti dalo je ukupno 11 tijela državne uprave i pravnih osoba s javnim ovlastima, dok je Ministarstvo zaštite okoliša odbacilo primjedbe Općine Pićan, s obrazloženjem da su mjere zaštite okoliša koje su određene Rockwoolu u skladu sa svim relevantnim zakonima.

Nakon otvaranja gradilišta u Rockwoolu ubrzo očekuju ponovni početak probnog rada. - Iako je naša tvornica u Potpićnu najmodernija Rockwoolova tvornica u svijetu, odlučili smo da ćemo po otvaranju gradilišta dodatno investirati u tehnološki proces i opremu. Na ovaj ćemo način dodatno unaprijediti zaštitu ljudskog zdravlja i okoliša, što je jedan od Rockwoolovih prioriteta. Iako tako odgađamo početak probne proizvodnje i ulažemo dodatna financijska sredstva, ovakvu smo odluku donijeli poučeni iskustvima prilikom prvog pokretanja probne proizvodnje krajem prošle godine, naglasio je Marco Boi.

Sukladno izmjenama i dopunama građevinske dozvole, osigurat će se praćenje kvalitete zraka na dvije mjerne postaje koje će biti povezane s mjernom mrežom Istarske županije. - Poduzimat ćemo također i brojne aktivnosti kako bi kvaliteta zraka ostala u najvišoj kategoriji, dakle prvoj. To znači da je zrak čist i siguran i za najosjetljivije skupne ljudi. Svakako želimo istaknuti da je Rockwool, kao društveno odgovorna tvrtka, u Istru došao kako bi svojim radom doprinio gospodarskom razvoju regije, na dobrobit njenih stanovnika, kažu u Rockwoolu.

Anđelka Toto Ormuž Pićan Pićan Rockwool proizvodnja Marco Boi dozvole