Rockwool od sindikata očekuje potporu u očuvanju radnih mjesta, a ne prijetnje štrajkom

Rockwool od sindikata očekuje potporu u očuvanju radnih mjesta, a ne prijetnje štrajkom

6.3.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

„Začuđuju opetovane aktivnosti Sindikata Istre i Kvarnera koji tvornici bez uporabne dozvole prijeti štrajkom. U potpunosti smo usmjereni ka završetku tehničkog pregleda i dobivanju uporabne dozvole. Ovom dozvolom osigurali bismo i dalje 140 radnih mjesta u tvornici, te posao za još 280 indirektno zaposlenih radnika," izjavio je Maco Boi, tehnički direktor.

Nastavio je da su „teško shvatljive ovakve aktivnosti SIK-a kada se čelnici sindikata u Hrvatskoj i svijetu bore za očuvanje svakog radnog mjesta u vrijeme ekonomske krize. Sindikati, umjesto pritiska, pružaju potporu tvrtkama kako radnici ne bi ostali bez posla".

Dodao je da „u komunikaciji sa sindikatom naglasili smo da ćemo nastaviti pregovore nakon dobivanja uporabne dozvole odnosno kada ćemo osigurati radna mjesta u tvornici. Rockwool u ovom trenutku s radnicima ima potpisane ugovore o radu kao i važeći Pravilnik o radu, što je i zakonska obaveza poslodavca."

Istaknuo je kako je „najbolja potvrda socijalne odgovornosti Rockwoola prema radnicima činjenica da radnici redovito dobivaju primanja, čak i u teškom periodu od 10 mjeseci dok tvornica nije proizvodila, odnosno nije ostvarivala nikakav prihod".

Marco Boi je na kraju zaključio da „u ovom trenutku vjerujemo kako će SIK podržati naše napore kako bismo zajedno svim našim radnicima osigurali posao".

Anđelka Toto-Ormuž

PR Manager / Voditeljica odnosa s javnostima

Rockwool Adriatic d.o.o.

radnici prava radnika zapolenje anđelka toto ormuž sindikati rockwool štrajk