Prvi maj M - Prvi maj

Rockwool ne može do uporabne dozvole

Rockwool ne može do uporabne dozvole

16.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

PIĆAN - Općina Pićan je prema ugovoru s Rockwool Adriaticom trebala do kraja 2006. godine asfaltirati pristupnu cestu tvornici kamene vune u poduzetničkoj zoni Pićan jug, ali tu obvezu do danas nije izvršila.

- Očekujemo da se vlast očituje o pristupnoj cesti kao uvjetu za dobivanje uporabne dozvole. Što se nas tiče, zadovoljili smo sve ostale uvjete potrebne za dobivanje te dozvole i spremni smo za tehnički pregled. Ispunili smo sve ugovorene obveze, poštujemo hrvatske zakone i propise, a isto očekujemo i od drugih, kaže tehnički direktor Rockwoola Marco Boi.


Asfaltiranje 500-tinjak metara duge ceste zapelo je u fazi dobivanja građevinske dozvole za koju je nadležna labinska Služba za prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Ona je prije mjesec dana Općini kao investitoru poslala obavijest da projekt nije u skladu s prostorno-urbanističkim planom. Pićan je od izrađivača, pulske tvrtke Via Ing, odmah zatražio potrebne preinake, ali odgovor nije dobio. Telefonski pozivi ne daju rezultata, u što smo se jučer i sami uvjerili.


Od pročelnika Antona Bažona doznajemo da postoji još jedan problem: Hrvatski fond za privatizaciju tužio je Općinu za nezakonitu uknjižbu zemljišta kojim se cesta proteže i ima dobrih izgleda da dobije spor.

 

Ako se to dogodi, Općina će prestati biti investitor, odnosno troškove asfaltiranja će uz Istarsku županiju i Ministarstvo gospodarstva snositi HFP. Pićan za svoj dio investicije nije predvidio sredstva u proračunu, ali načelnik Ivan Franković kaže da će biti izveden rebalans proračuna kada se steknu uvjeti za realizaciju projekta.

R. S.

marco boi ivan franković pićan via ing uporabna dozvola dozvola rockwool