Rockwool: Matilda Ilić je ekstremistica!

Rockwool: Matilda Ilić je ekstremistica!

14.9.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Tragom današnjih izjava Matilde Ilić, šaljem vam sljedeći komentar iz Rockwoola:

Prije svega treba reći da je Matilda Ilić ekstremistica i da i njene izjave treba uzimati kao izjave jedne ekstremistice. Dakle, njoj i njenim najbližim suradnicima niti jedna opcija – osim da se tvornica zatvori – nije prihvatljiva. Njih ne interesiraju činjenice, stručne analize, kontinuirana mjerenja ili stavovi ovlaštenih institucija.

Pa i ova današnja presica još je jedan dokaz njihova načina rada – barataju polu-informacijama, neprovjerenim informacijama, ili neistinama, a onda ih prikazuju kao činjenice i istine. A sve u cilju da se zastraše i uznemire njeni susjedi te kako bi sebe, u takvoj atmosferi nesigurnosti i straha, ponudili kao rješenje njihovih problema. Dakle neupitno je da ona na taj način najveću štetu nanosi zapravo svojim najbližim susjedima.

Ali isto tako, i na ovoj presici gospođica Ilić je iznijela podatke o analizi vode iz jednog kućanstva - koji prije svega nisu službeni, niti su obavljeni od strane za to ovlaštenih institucija. I bez obzira na to, i dalje insinuira kako je riječ o kamenoj vuni, a bez da za to ima čvrste dokaze.

Htjela bih na kraju dodati da Institut za medicinska istraživanja iz Zagreba već tri godine zaredom radi analize tla u okolice tvornice i svi dosadašnji nalazi pokazuju kako tvornica svojim radom nije utjecala na kvalitetu tla. Ako tvornica nije utjecala na kvalitetu tla, nije mogla utjecati niti na kvalitetu voda. Odnosno, ako bi tvornica utjecala na kvalitetu voda, što se ovdje tvrdi, onda bi zasigurno utjecala i na kvalitetu tla. A stručne analize ove ugledne nezavisne ustanove pokazuju suprotno.

 
Dakle, i ove su optužbe bespredmetne i neutemeljene. Ustvari, najviše govore o osobama koje šire takve lažne optužbe i zlonamjerno siju strah među našim susjedima.

 

Anđelka Toto-Ormuž

Voditeljica odnosa s javnostima/PR Manager

Rockwool Adriatic d.o.o.


 

 

 

anđelka toto ormuž rockwool matilda ilić kamena vuna reagiranje