Rockwool: Kolektivni ugovor tek kad tvornica dobije dozvolu za rad

Rockwool: Kolektivni ugovor tek kad tvornica dobije dozvolu za rad

22.3.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Tvrtka "Rockwool Adriatic" reagirala je na današnju konferenciju za novinare Sindikata Istre i Kvarnera priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Smatramo neprimjerenim inzistiranje sindikata na pregovorima o kolektivnom ugovoru u vrijeme kada su radna mjesta naših radnika neizvjesna. Naime, kao što je poznato naša je tvornica još uvijek u fazi pokusnog rada i još uvijek nema uporabnu dozvolu koja je preduvjet za nesmetani trajni rad tvornice. Tek po dobivanju uporabne dozvole bit će neupitna radna mjesta naših radnika.

 

Nadalje, pregovore o kolektivnom ugovoru smatramo velikom odgovornošću i iziskuju ozbiljan angažman, a mi smo sada sve naše snage i potencijale usmjerili ka dobivanju uporabne dozvole.

 

Isto tako, neprimjereno je u ovom trenutku pregovarati o kolektivnom ugovoru kada postoji rizik da stavke iz tog ugovora nećemo moći ispuniti, sve dok nam Ministarstvo zaštite okoliša ne izda dozvolu za trajni rad.

 

Tijekom 10 mjeseci dok tvornica nije radila, dakle nije uopće prihodovala, svi naši radnici uredno su dobivali plaću, što najbolje govori o socijalnoj odgovornosti Rockwoola.

 

I sada za vrijeme velike ekonomske krize, dok se mnoga radna mjesta zatvaraju, a čest je i slučaj da radnici ne dobivaju plaću iako rade, Rockwool uredno plaća svih svojih 140 radnika.

 

Stoga i nadalje očekujemo potporu sindikata kako bismo zajedno osigurali radna mjesta, koja su zasigurno i njima u interesu.

 

Anđelka Toto-Ormuž

PR Manager

 

Rockwool Adriatic d.o.o.

 

Foto: Glas Istre

 

Rockwool Anđelka Toto Ormož SIK štrajk sindikati prava radnika radna mjesta