Rockwool dodijelio stipendije učenicima i studentima

Rockwool dodijelio stipendije učenicima i studentima

17.12.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

„Je li plava boja vaše latice?" naziv je Rockwoolova projekta stipendiranja učenika i studenata u sklopu kojeg je danas u tvornici održana svečanost dodjele stipendija.

 

Ukupno nam se javilo 196 vrijednih i talentiranih učenika i studenata od kojih najveći broj dolazi iz naše najbliže okolice a koji su postigli odlične rezultate u školovanju. Ovim programom želimo nagraditi vrijedne učenike i studente za već ostvarene rezultate u obrazovanju, ali i poticati ih na daljnji napredak i učenje.

 

Mnogi od njih su nas naprosto zadivili svojim uspjehom i s velikim zadovoljstvom ćemo im stipendijama olakšati put izvrsnosti kojim su krenuli a koji zahtjeva puno odricanja.

 

Stipendije su dobili učenici Kristina Stojšić, Ivana Tončić i Stefan Šestan svi iz Općine Pićan, te studenti Davor Karlović iz Općine Kršan, Fabio Faraguna iz Općine Sveta Nedelja,  te Sanja Baćac, Nikola Gržinić  i  Darjan Bulić iz Općine Pićan.

Odabrani učenici srednjih škola dobivati će mjesečno 1.000 kn a studenti 3.000 kuna za vrijeme trajanja školske odnosno akademske godine 2008./2009..

 

„Ovako veliki odaziv još je jedan dokaz da nas naši susjedi doživljavaju kao odgovornu tvrtku i poželjnog partnera u životu. Drago nam je da ovim mladim kvalitetnim ljudima možemo pomoći u njihovom obrazovanju i smatramo da uloženi novac u njih nikako nije naš trošak već najbolja

investicija", izjavio je Marco Boi, tehnički direktor. Isto tako poručio je mladim stipendistima da što bolje iskoriste ovo vrijeme stjecanja znanja kako bi kasnije ostvarili uspješnu karijeru.

 

Isto tako, danas smo Sunčani Jokić, ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje učenika s posebnim potrebama „Liče Faraguna" iz Labina uručili ugovor o donaciji u iznosu od 50.000 kuna. Naime, ove smo godine odlučili umjesto kupovine božićnih poklona za naše poslovne partnere ta financijska sredstva usmjeriti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovom donacijom želimo unaprijediti kvalitetu obrazovanja i života učenika i njihovih učitelja u ovoj ustanovi.

 

 

Anđelka Toto-Ormuž

PR Manager / Voditeljica odnosa s javnostima

Rockwool Adriatic d.o.o.

Rockwool stipendije učenici studenti obrazovanje Anđelka Toto Ormuž Centar Liče Faraguna