Robi Fonović se oprašta od suđenja

Robi Fonović se oprašta od suđenja

5.6.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon dvanaest godina i preko tri stotine odsuđenih nogometnih utakmica, uglavnom istarskih županijskih liga, u četvrtak 5.lipnja, na raškom turniru povodu obilježavanja sedamdesete obljetnice NK Raša 1938, na utakmici između veterana Dinama i Rijeke od aktivnog se suđenja oprašta Robi Fonović.

Razlog preranog oproštaja od zviždaljke i zastavice leži u činjenici da će Fonović naredne sezone preuzeti neke važne funkcije u Nogometnom savezu Istarske Županije a koje su važećim pravilnicima nespojive sa obavljanjem sudačkog poziva.

No njegov oproštaj od suđenja ne znači i oproštaj od nogometnih terena, pošto će od naredne sezone obavljati funkciju delegata, vrlo vjerojatno, kao savezni sudac odmah na Prvoj županijskoj ligi.

Lipanj bi mogao biti Fonoviću i oproštajni mjesec s funkcijom tajnika u NK Rudar. Prema pouzdanim informacijama Fonović bi trebao u subotu, 21.lipnja još odraditi turnir pred-natjecatelja, U-11 a nakon toga reći i Zelenicama „zbogom“.

 

U prvoj utakmici, večerašnjeg mini-turnira veterana u Raši, povodom obilježavanja sedamdeset godina istoimenog nogometnog kluba, između nogometaša Rijeke i zagrebačkog Dinama od aktivnog se suđenja oprostio Robi Fonović iz Tupljaka.

Fonoviću je prigodni poklon u ime Nogometnog saveza Istarske Županije uručio Anton Benković a u ime organizatora, NK Raša 1938 predsjednik kluba, Vedran Grubišić.

Kako smo već pisali, razlog Fonovićevog preranog opraštanja od suđenja, njegov je prelazak na neke visoke funkcije u Nogometnom savezu Istarke Županije a od jučer i visoka funkcija u istarskom SDP-u, povjerenik za Općinu Pićan.

 

 

LabinSport

Robi Fonović sudac novinar SDP nogomet Cici NK Rudar