Roan Rašuo iz OŠ `Ivo Lola Ribar` osvojio 3.mjesto na Državnom natjecanju iz geografije

Roan Rašuo iz OŠ `Ivo Lola Ribar` osvojio 3.mjesto na Državnom natjecanju iz geografije

25.4.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Roan Rašuo učenik je 5. razreda OŠ „Ivo Lola Ribar" Labin. Već se u prvom razredu primijetio njegov izrazit interes za prirodoslovne znanosti.  Tada je svojim razrednim kolegama održao predavanje o gmazovima s obzirom da je u to vrijeme hobi ovog iznimno interesantnog dječaka bio upravo proučavanje gmazova: žaba, kornjača i guštera.

 

U školu je donio kantu s kornjačama, barskim žabama, žabom gatalinkom i gušterom i učenicima objasnio kako se kako se kornjače zakopavaju i spavaju zimski san, kako gušter pušta rep i kako neke vrste žaba mijenjaju boje. Svoje je interese i sposobnosti Roan dalje produbljivao te je u 5. razredu zablistao na natjecanju iz geografije.

Najprije je na županijskom natjecanju u Poreču osvojio 1. mjesto, a zatim je na trodnevnom državnom natjecanju u Krapinskim Toplicama osvojio impresivno 3. mjesto! Čestitke Roanu na ovom iznimnom uspjehu te njegovim mentoricama OndiniFranković i  Majdi Škopac Benčić. Posebna čestitka pripada i njegovoj mami Sanji koja sve ove godine potiče Roanove interese i omogućava mu dodatne izvore znanja i neizmjernu podršku.

Roanov uspjeh kruna je ovogodišnjih rezultata OŠ „Ivo Lola Ribar" Labin, koja se ove godine kiti s 14 osvojenih pojedinačnih medalja za prva tri mjesta na županijskim natjecanjima iz matematike, informatike, engleskoga jezika, geografije, povijesti, islamskog vjeronauka,LiDraNa, 3 medalje u grupnim sportskim natjecanjima (stolni tenis, košarka, nogomet) te sudjelovanjem 7 učenika u Školi stvaralaštva Novigradsko proljeće.

 

 

PR

 

 

 

 

roan rašuo geografija natjecanje oš ivo lola ribar