RKUD-u rudar iz Raše 20, a KUD-u Zlatela iz Kršana 15 tisuća kuna za očivanje nematerijalne baštine

RKUD-u rudar iz Raše 20, a KUD-u Zlatela iz Kršana 15 tisuća kuna za očivanje nematerijalne baštine

23.1.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Kultura

Istarskoj nematerijalnoj kulturnoj baštini ove će godine iz županijskog programa javnih potreba pripasti ukupno 300 tisuća kuna, što je 50 tisuća manje nego lani.

Gradu Poreču, koji ove godine organizira 46. smotru narodne glazbe i plesa Istre, pripast će 50 tisuća kuna, što je iznos jednak lanjskom.

Jednake iznose kao i 2010. dobit će i Pučko otvoreno učilište Pazin za 11. mali kanat (20 tisuća kuna), vodnjanska Zajednica Talijana za 7. međunarodni festival folklora Leron (20 tisuća kuna), radničko kulturno-umjetničko društvo Rudar iz Raše za manifestacije 16. meh na srcu i 43. labinski konti (20 tisuća kuna), Katedra Čakavskog sabora iz Roča za Bajse u Draguću (deset tisuća kuna), Općina Gračišće za Zasopimo na organić (deset tisuća kuna) i Radio Puli za očuvanje arhiva istarske tradicijske glazbe Renata Pernića (deset tisuća kuna).

Nešto manje za svoje će programe dobiti Pučko otvoreno učilište Poreč za 39. susret zborova Naš kanat je lip (30 tisuća, deset tisuća manje nego lani), KUD Istarski željezničar Roč za 23. međunarodnu smotru dijatonskih harmonika Z armonikom u Roč (deset tisuća manje, a ukupno 20 tisuća kuna), KUD "Ivan Fonović Zlatela" iz Kršana za očuvanje kulturne baštine (pet tisuća manje, a ukupno 15 tisuća) i Udruga mladih Pagubice za Supce pod mavricun (pet tisuća manje, a ukupno 15 tisuća).

Novi korisnici u ovoj programskoj stavci su udruga Spod Učke, kojoj je Županija za očuvanje vlaškog ili žejaskog jezika namijenila 35 tisuća kuna te Općina Barban, kojoj će za organizaciju manifestacije Kantajmo i svirimo za Romana pripasti pet tisuća kuna.

U stavci koja se tiče nematerijalne kulturne baštine predviđeno je i 30 tisuća kuna za ostale neimenovane programe. (B. VINCEK)

 

Foto: arhiva

 

rkud rudar raša folklor nematerijalna baština kud zlatela kršan meh na srcu labinske konti kultura financiranje