Riva u ritmu koračnica

Riva u ritmu koračnica

26.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

RABAC -Dvadeset i dva puhačka orkestra iz Istarske i Primorsko-goranske županije, slovenskog dijela Istre i okolice Trsta sudjelovala su u subotu na 33. susretu puhačkih orkestara Istre koji su organizirali Grad Labin i Gradski orkestar.
- Ova kulturna manifestacija zauzela je značajno mjesto u kalendaru ovogodišnjih događanja u našem gradu te smo uvjereni da će muziciranje oko tisuću glazbenika na novom dijelu rabačke rive pobuditi velik interes, kako domaće, tako i strane publike. Osim vrhunskog glazbenog doživljaja, ovaj susret je potvrda multikulturalnosti i suživota kao osobitih vrijednosti Istre. On je prigoda za razvoj prijateljstva, povezanosti i suradnje među gradovima i državama na poluotoku, kazao je gradonačelnik Tulio Demetlika otvarajući priredbu.
Nakon okupljanja Puhački orkestar Grada Pule izveo je hrvatsku, Omladinski puhački orkestar Pirana slovensku, a Limena glazba okruga Cervignano talijansku himnu. Branko Pernić, jedan od utemeljitelja susreta, podigao je zastavu uz zvuke istarske svečane pjesme koju su pod dirigentskom palicom Franka Ružića izveli svi orkestri zajedno.
Svaki je orkestar pokazao svoje umijeće izvevši dvije ili tri skladbe. Četverosatni program vodio je Vlado Pernić.
R. S.

Galerija fotografija Labin.info

Franko Ružić limena glazba puhački orkestri Rabac riva Vlado Pernić