Rezultati natjecanja ŠŠD DUGA SŠMB-a u školskoj godini 2020./2021.

Rezultati natjecanja ŠŠD DUGA SŠMB-a u školskoj godini 2020./2021.

31.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U ovoj školskoj godini učenice i učenici Srednje škole Mate Blažine sudjelovali su u sportskim natjecanjima u organizaciji Školskog športskog saveza Istarske županije u trčanju, biciklizmu i šahu te su postigli sljedeće rezultate:

Trčanje

U ovoj malo drugačijoj školskoj godini svi učenici koji vole pokret i sportske aktivnosti, mogli su na otvorenom hodati, trčati, voziti biciklu i natjecati se u virtualnom krosu i biciklizmu koji je organizirao Školski sportski savez Istarske županije.
Najprije je krenula 1. školska virtualna Istarska kros liga, koju su učenici osnovnih i srednjih škola, trčali kroz pet tjedana, počevši od 30. studenog 2020. Učenici su trčali na stvarnoj stazi u vrijeme kada su mogli i na mjestima koja su izabrali. Slali su svoje rezultate organizatoru lige i tako se družili virtualno tijekom pet kola. Ukupno se odazvalo 1.073 učenika iz 21 osnovne i 4 srednje škole. Naša škola završila je na drugom mjestu sa 7 medalja i to jednom zlatnom, dvije srebrne i četiri brončane. Na kraju lige sve učenike koji su otrčali tri kola dočekala je majica za poklon. Od prijavljenih učenika njih 9 otrčalo svoje kilometre za odličje ili majicu. Rezultati naših trkača: 1. razredi mladići i djevojke: Nikola Terković 1.o zlato, Nemanja Todorović 1.d bronca, Nicol Sinožić 1.d srebro, Lucia Basanić 1.d bronca, 2. razredi djevojke: Rebecca Files 2.o srebro, Nikol Kos 2.gh bronca, 4. razredi mladići: Petar Dundara 4.e bronca. Sudjelovali su još i Erik Hrvat 1.d i Natali Lazarić 4.o koji su zauzeli 4. mjesto. Mentorica učenicama i učenicima bila Julia Štemberga.

Biciklizam

Održana je i 1. virtualna biciklistička liga. Predstavnici naše škole i ŠŠD DUGA uspjeli su osvojiti tri odličja i to jednu zlatnu i dvije brončane medalje. Zlato je osvojio Matija Sinožić sa ukupno prijeđenih 332.3 km, a broncu su osvojili Deni Miletić sa prijeđenih 322.3 km i Nicole Sinožić sa prijeđenih 111.9 km. Mentorica im je bila Ljiljana Štingl.

Šah

U vrijeme dok nas pandemija značajno onemogućava u organizaciji natjecanja na tradicionalan način, šahovske su se aktivnosti gotovo posve preselile na internet. ŠSS IŽ organizirao je online natjecanje, ekipno i pojedinačno županijsko prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola u šahu na kojem nastupilo je 110 učenica i učenika iz 14 osnovnoškolskih i 8 srednjoškolskih školskih sportskih društava. Igralo se po pravilima FIDE, po švicarskom sustavu u sedam kola. Tempo igre iznosio je 10 minuta uz dodatak od 5 sekundi po odigranom potezu po igraču za cijelu partiju. Ekipno naše školsko sportsko društvo zauzelo 4. mjesto, pojedinačno najbolji je bio Vito Rocco sa 8. mjestom od 38 mladića. Našu školu predstavljali su i Bertoša Josip, Puškarić Raul, Dobrić Mateo, Latifović Matia, Mladenov Andi, Kocijel Tulio, Čekada Jakov, Didić Damir pod mentorstvom profesorica TZK-a Ljiljane Štingl i Julie Štemberga.


ssmb.hr


šsd duga labin trčanje šah srednja škola mate blažina