Rezultati državnog natjecanja iz matematike - Petar Dundara 13. učenik u državi

Rezultati državnog natjecanja iz matematike - Petar Dundara 13. učenik u državi

19.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Ove školske godine na školskom Natjecanju iz matematike sudjelovalo je ukupno 15.682 učenika osnovnih i srednjih škola RH, od čega OŠ, učenici od 4. do 8. razreda njih 12.820, SŠ, učenici od 1. do 4. razreda njih 2.862, od čega u A Varijanti 897 te B Varijanti njih 1.965. Nakon provedenoga školskog te županijskog natjecanja, na državno Natjecanje iz matematike pozvano je 262 učenika, od čega njih 90 iz OŠ (5.-8. razred) te 172 iz SŠ, od čega njih 96 iz A Varijante te njih 76 iz B Varijante.


Državno natjecanje održano je u Poreču od 28. do 30. ožujka, a škola domaćin jubilarnog 60. državnog Natjecanja iz matematike bila je Srednja Škola Mate Blažine iz Labina pod vodstvom ravnatelja Škole Čedomira Ružića. Na državnom Natjecanju dodijeljeno je 79  Nagrada u obliku Priznanja (OŠ – 32, SŠ A Varijanta – 24, SŠ B Varijanta – 23).
Zahvaljujem se ravnatelju Škole domaćina, djelatnicima Škole domaćina, sudionicima kulturno-umjetničkog programa pod vodstvom profesorice Nerine Ševrlice Bolfan te aktivu matematičara na čelu s profesorom Đanijem Žufićem, koji su uložili izniman trud u organizaciju kako bi natjecanje iz matematike proteklo u izvrsnoj atmosferi i redu.
(Tekst: Vesko Nikolaus, mag. educ. math. et phys., viši savjetnik za matematiku i tajnik Državnog natjecanja iz matematike, AZOO Rijeka; Foto: Čedomir Ružić i Đani Žufić)


Državno je natjecanje službeno otvorio naš jedini predstavnik natjecatelj Petar Dundara, a na samome natjecanju osvojio je 13. mjesto u kategoriji 2. razreda u Varijanti B (za učenike opće, jezične i klasične gimnazije, te četverogodišnje strukovne škole) pod mentorstvom profesorice Roberte Germin Mileta.

OVDJE! Srednje škole - B varijanta (1., 2., 3. i 4. razred)

OVDJE! Srednje škole - A varijanta (1., 2., 3. i 4. razred)


!OVDJE Osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred)natjecanje srednja škola mate blažina petar dundara matematika roberta germin mileta