Renata Kiršić nova predsjednica Mediteranskog kiparskog simpozija

Renata Kiršić nova predsjednica Mediteranskog kiparskog simpozija

11.12.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Na osmoj redovnoj, ujedno i izbornoj Skupštini Udruge Mediteranski kiparski simpozij (MKS), za novu je predsjednicu izabrana Renata Kiršić. Ona se zahvalila članovima na iskazanom povjerenju istaknuvši pritom važnost Parka skulptura Dubrova za Labin, Labinštinu i šire, te iskazala spremnost novog vodstva udruge koje će se za početak svoga djelovanja koncentrirati na upravljanje i uređenje Parka skulptura, a potom na nastavak programske djelatnosti vezane uz veliku tradiciju MKS-a.

Za njezinu zamjenicu izabrana je Tea Bičić, a u Upravni odbor kao članovi izabrane su Irene Franković, Ketrin Miličević Mijošek i Anamarija Lukšić.

U Sud časti izabrani su Tulio Vorano, Gloria Sellan i Silvana Fable.

U redovnom djelu Skupštine usvojene su Izmjene i dopune financijskog plana za 2017. te Plan rada i financijski plan za 2018. koji u fokus stavljaju označavanja samog parka kao i jačanje promocije vidljivosti parka.

U osvrtu na proteklo razdoblje dosadašnji predsjednik, Zoran Rajković, istaknuo je tri realizirana rada vrsnih Hrvatskih kipara „Vrata u bolju budućnost“ Petra Dolića (2015.), „Kula pogleda“ Božice Dee Matasić (2016.) i „Replika“ Ivana Fijolića (2017.). Na idućoj redovnoj sjednici Skupštine, imenovat će se novi članovi Stručnog savjeta kao stalnog radnog tijela, a kroz izmjene Statuta počasnim članom bit će imenovan jedan od osnivača MKS- a, Josip Diminić. (Adriano ŠĆULAC)

 

 

politika mediteranski kiparski simpozij josip diminić renata kiršić hns mks tea bičić dubrova