Remzo Zalihić podnio ostavku na mjesto predsjednika NK Rudar

Remzo Zalihić podnio ostavku na mjesto predsjednika NK Rudar

19.9.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Imajući u vidu činjenicu da je, za ponedjeljak 28.rujna 2015. godine, zakazana Izvanredna izborna skupština kluba, podnio sam i formalnu pismenu ostavku na mjesto predsjednika.

 

O eventualnoj ponovnoj kandidaturi odlučiti ću do petka 25.rujna 2015. godine do 12:oo sati, kad je krajnji rok da svi članovi Skupštine, koji to žele, dostave svoje pismene kandidature za pojedina tijela udruge, uključujući i funkciju predsjednika. Do navedenog roka svi koji žele, prema poznatim pravilima, mogu postati članovi NK Rudar, te steći pravo da na već spomenutoj Izvanrednoj izbornoj skupštini: polemiziraju, predlažu, biraju i budu birani u organe kluba.

 

Shodno odredbama Statuta, u ovakvoj situaciji, kao predsjednik, imam obvezu i odgovornost, do održavanja Izvanredne izborne skupštine, voditi klub autonomno, što činim, te temelje toga, a imajući u vidu trenutne okolnosti vezane za određene medijske špekulacije i insinuacije, ne želeći ulaziti u njihovu pozadinu, dajem punu podršku treneru seniorske momčadi Valdiu Šumbercu, te određujem da do daljnjeg vodi momčad na treninzima i utakmicama.

 

Ovo činim u želji da momčad ostvari primarni cilj što je pobjeda u utakmici protiv Buja, poslije koje ću održati zajednički sastanak sa stručnim stožerom i igračima, te donijeti plan i zadatke za slijedeću prvenstvenu utakmicu u Rijeci, u subotu 26.rujna, protiv Orijenta 1919. Potom slijedi Izvanredna izboran skupština, nakon koje će daljnje odluke donositi novi Izvršni odbor.

 

U potpunosti uvažavajući svačije mišljenje, od nogometaša do navijača, pa i novinara koji svojim pisanjem, sasvim sigurno, žele pomoći klubu, ali to, vjerojatno nesvjesno - u najboljoj namjeri ponekad učine krajnje destruktivno, na prvi pogled čak zločesti i nedobronamjerno, držim da je u ovom trenutku potrebno jedinstvo sviju, prije svega kako bi se izvukli pozitivni rezultati iz utakmica protiv Buja i Orijenta 1919.

 

S tim u vezi koristim priliku još jednom istaknuti da nitko, osim legalnih klupskih organa, neće voditi klupsku politiku, samim tim ni mijenjati trenera. Osobno u ovim delikatnim trenutcima ne želim, nošen „jeftinim populuzmom" donositi ishitrene odluke, koje dugoročno mogu štetiti interesima kluba, posebno ne pod vidnim medijskim pritiskom i na osnovi vrlo zločestih i nedobronamjernih anonimnih mišljenja.

 

Vezano za potonje želim još jednom istaknuti da je klub, od prije dvije godine, utemeljen na demokratskom načelu „JEDAN ČLAN - JEDAN GLAS", kojim je omogućeno svim dobronamjernicima da, na konstruktivan i javan način, iznesu svoj stavove i prijedloge, te na aktivan i najizravniji mogući način sudjeluju u odlučivanju vezanim za najvažnije i najvitalnije klupske aktivnosti.

 

 

R.Z.

 

 

nk rudar sport remzo zalihić ostavka