LC Live

Rekapitulacija troškova uređenja montažnog kružnog toka kod „Formule“

Rekapitulacija troškova uređenja montažnog kružnog toka kod „Formule“

25.1.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Krajem prošlog tjedna izvedeni su radovi na uređenju novog  montažnog kružnog toka na križanju ulica Senari i Matije Vlačića. Izvedenim radovima znatno će se poboljšati protočnost i sigurnost sudionika u prometu. Do sada je na te radove utrošeno ukupno 73.731,25 kuna sa PDV-om.

Kako je riječ o križanju županijske  ceste i  gradske ulice, u troškovima sudjeluje Županijska uprava za ceste i Grad Labin,  prometnice

 

Na idejno prometno rješenje izrađeno od AGM-a d.o.o. iz Labina ishođene su potrebne suglasnosti od Županijske uprave za ceste Pazin i Policijske uprave istarske.

 

Naime, na toj lokaciji je sukladno važećoj zakonskoj regulativi  za obilježavanje kružnih tokova postavljeno  37 komada prometnih znakova različitih dimenzija i oblika. Za tu namjenu, uključujući  montažu  potrebnih stupova i navedenih prometnih znakova  utrošeno je 49.293,75 kuna.

 

Preostali dio do sada utrošenih sredstava u visini od 20.062,50 kuna odnosi se na dobavu i montažu gumenih montažnih rubnjaka., te 4.375,00 kuna za izradu idejnog prometnog rješenja.

 

Predstoji dovršetak  radova na horizontalnoj prometnoj signalizaciji, koja je djelomično izvedena zbog vremenskih uvjeta, a vrijednost tih radova predviđa se u visini od oko 12.000,00 kuna sa PDV-om.

 TROŠKOVNIK RASKRIŽJA ULICA SENARI I MATIJE VLAČIĆA.pdf59.07 KB

kružni tok kod formule ulica senari promet montažni rotor