[RECENTNI HORORI USUSRET NOĆI VJEŠTICA] Suradnja Kina Labin i DKC Lamparna

[RECENTNI HORORI USUSRET NOĆI VJEŠTICA] Suradnja Kina Labin i DKC Lamparna

27.10.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Povodom nadolazećeg vikenda Kino Labin pri Pučkom otvorenom učilištu Labin u suradnji s DKC Lamparna organizira projekcije recentnih horor filmova.

U subotu 29. listopada prikazuje se ORPHAN FIRST KILL aka ESTHER - SIROČE: PRVO UBOJSTVO. Siroče: Prvo ubojstvo zamišljen je kao prequel originalnog filma te će publici pružiti uvid u mračnu povijest Leene Klammer “Esther” i u njezino prvo ubojstvo. Prvi film govori o Estherinom prijašnjem životu - obitelj s kojom živi nije prva obitelj koja ju je posvojila, a znamo i da je pobjegla iz psihijatrijske ustanove. Međutim, novi nastavak  priča o tome kako je Leena uspjela pobjeći iz Estonije u Sjedinjene Države. Leena Klammer je žena koja pati od hipopituitarizma, zbog čega izgleda mlađe. Predstavljala se kao "Esther", nestala kći Katie Mauerove i Richarda Mauerova. Katie je uvjerena da to nije njezina kći, dok Richard vjeruje da njegova žena pati od paranoje. Leena ih pokušava razdvojiti stvarajući velike probleme obitelji i sukobljava se s majkom koja će zaštititi svoju obitelj pod svaku cijenu.

Nedjelju 30. listopada na programu je ESCAPE THE FIELD - Polje straha koje vas odmah suočava s žustrom akcijom! U filmu nećete biti izloženi dugotrajnim uvodom niti nepotrebnim razvojem likova. Polje straha gledatelje odmah baca u vatru i upoznajemo likove i njihovu surovu stvarnost koju proživljavaju već u prvim minutama. Iz navedenog razloga film se uspoređuje s mega popularnom korejskom serijom Squid Game (2021.), osim što je ovdje riječ o inačici inspiriranoj romanom Stephena Kinga. Upoznajemo likove i svijet u kojemu žive dok pratimo radnju te to samo pridonosi strahu i zbunjenosti koja publiku drži na rubu sjedala. Prema svjetskom uspjehu serije možemo zaključiti da je to dobra horor formula. Sam glumi Jordan Claire Robbins, tražena i zaposlena glumica koja je u svim hit serijama, a i Tyler će vam sigurno izgledati poznato jer ga glumi Theo Rossi, poznat po svojoj ulozi Juana Carlosa “Juicea” Ortiza iz Sinovi Anarhije (2008.-2014.).

Noć vještica, točnije 31. listopada u ponedjeljak ciklus završava film MEN – Muškarci Muškarci je novi horor hvaljenog filmaša Alexa Garlanda. Garland, književnik, scenarist, producent i redatelj poznat je po znanstveno fantastičnim trilerima Ex Machina (2014.) i Istrebljenje (2018.). Nakon što je njezin bivši muž počinio samoubojstvo, Harper odlazi sama u prekrasno englesko selo kako bi se oporavila. Iako na prvi pogled izgleda idilično, to mjesto joj je čudno od samog početka. Ubrzo, netko ili nešto ju počne uhoditi. Ono što počinje kao tinjajući strah postaje prava noćna mora, puna njezinih najmračnijih sjećanja i strahova.
Baš kao u Istrebljenju, radnja filma Muškarci se odvija u mirnoj prirodi koja ubrzo postaje mračna i zlokobna. Kroz čitav film se bojimo za Harper i strepimo za nju do samog kraja.

Sve projekcije počinju u 20.00 sati, a broj sjedala limitiran je na 100 po večeri. Rezervacije je moguće izvršiti na mail kino-labin@uciliste-labin.hr, putem Facebooka ili Instagrama.

lamparna projekcija horori film ulaznice kino labin pučko otvoreno učilište dkc lamparna lae xxi rudarska 1 filmovi mladi noć vještica