Reakcija Nikole Vuksana na izjave Klaudija Lazarića

Reakcija Nikole Vuksana na izjave Klaudija Lazarića

15.1.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Predsjednik kršanskog Vijeća, Nikola Vuksan jutros je poslao priopćenje u kojem demantira dio navoda koje je objavio vijećnik Klaudio Lazarić na tiskovnoj konferenciji održanoj prije dva dana. Vuksan poručuje da radi istinitog informiranja slušatelja kao i žitelja cijele općine Kršan, dužnost mu je opovrgnuti dio izlaganja Lazarića vezano za dobivanje audio snimke sa prošle sjednice Općinskog vijeća te konstatacije o tumačenju stava predsjednika vijeća o radu tvornice Rockwool.

Navodi da je vijećnik Lazarić pismenim putem zatražio audio snimku 22.12.2008. jer je smatrao da je nezasluženo dobio dvije opomene od strane predsjednika vijeća. Na zahtjev mu je odgovoreno idućeg dana uz objašnjenje da će mu se omogućiti preslušavanje snimke u prostorijama općine u nazočnosti zapisničara, što je Lazarić odbio te ponovno zatražio snimku. I na drugi zahtjev mu je odgovoreno da se snimka ne može ustupiti radi toga što je sastavni dio zapisnika te se koristi za pisanje istog i čuva se u Jedinstvenom upravnom odjelu općine.

 

Vuksan naglašava da je dobro upoznat s mogućnošću  audio i video radionice Lazarića iz koje je već izlazilo raznih materijala upitne kvalitete  u svrhu  autorove vlastite  promocije. Što se tiče problematike vezane uz tvornice kamene vune Rockwool Vuksan poručuje da je stav Vijeća uključujući i predsjednika jasan i iznesen u vidu zaključaka iste sjednice. Vezano uz izrečene opomene Vuksan izdvaja da su u skladu s Poslovnikom Vijeća. Za kraj poručuje da će Lazarić prije iduće sjednice Vijeća dobiti Zapisnik sa prošle sjednice te se, u slučaju bilo kakvih primjedbi, na isti može očitati na idućoj sjednici Vijeća.

klaudijo lazarić nikola vuksan rockwool politika