Reagiranje: Rockwool u Istri neće koristiti gorivo iz otpada (RDF)

Reagiranje: Rockwool u Istri neće koristiti gorivo iz otpada (RDF)

5.7.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U priopćenju Rockwoola, uz tvrdnju kako ta tvornica kamene vune neće koristiti gorivo iz otpada (RDF), podsjeća se kako je nedavno u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva održan uvid u glavni projekt (tzv. konferencija) naše tvornice „Rockwool CRO1" u Potpićnu.

- Ovaj je uobičajen postupak dio procedure izdavanja izmjene i dopune građevinske dozvole. Smatramo da je konferencija protekla pozitivno te uskoro očekujemo ponovno otvaranje gradilišta te početak probnog rada, kao završne faze građenja. Još jednom bismo željeli istaknuti da ćemo mi u Rockwoolu ispoštovati sve zakonom propisane uvjete kako bismo uskoro započeli s radom.

Kako bismo naše susjede, stanovništvo okolnih općina, što bolje i kvalitetnije obavijestili o našem radu i projektima vezanim za proizvodnju u tvornici, planiramo niz aktivnosti - jer komunikacija je temelj kvalitetnog suživota. Rockwool je društveno odgovorna tvrtka i željeli bismo da nas u regiji dožive kao partnere koji će svoji radom doprinijeti gospodarskom razvoju regije, a na dobrobit njenih stanovnika.

Svakako smatramo potrebnim reagirati na učestale netočne i neutemeljene informacije koje Josip Anton Rupnik, predsjednik Zelene stranke - Zelene alternative, komunicira u svojim javnim nastupima. Upravo kako bismo gospodina Rupnika upoznali s radom naše tvornice te mu pružili odgovor na sva njegova pitanja, u nekoliko smo ga navrata pozvali da posjeti našu tvornicu. Nedavno smo mu uputili i pismenu pozivnicu, no do sada g. Rupnik nije prihvatio naš poziv.

Širenjem neutemeljenih i netočnih tvrdnji, g. Rupnik nepotrebno uznemirava stanovništvo regije. U cilju točne informiranosti želimo demantirati izjavu gospodina Rupnika i javnost obavijestiti da Rockwool u Istri nema namjeru, niti se ova mogućnost spominje u našoj dokumentaciji, koristiti gorivo iz otpada (RDF).

Smatramo da širenjem netočnih informacija nanosi štetu nama, ali i interesima naših susjeda i stanovnika cijele regije. Osim ukoliko je u svrhu privlačenja medijske pozornosti. Još jednom bismo istaknuli da je jedan od prioriteta Rockwoola iznimno velika briga za ljudsko zdravlje i okoliš, navodi u priopćenju voditeljica odnosa s javnošću Anđelka Toto-Ormož.

Rockwool reagiranje RDF gorivno ekologija Anđelka Toto Ormož Rupnik zagađenje