Reagiranje: otvoreno pismo gradskom vijećniku Željku Ernečiću povodom njegovih nedavnih javnih istupa - koji je smisao politike u Labinu?

Reagiranje: otvoreno pismo gradskom vijećniku Željku Ernečiću povodom njegovih nedavnih javnih istupa - koji je smisao politike u Labinu?

3.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Dopis i reagiranje na natpise gradskog vijećnika Željka Ernečića u najnovijoj kolumni pod nazivom Dnevnik gradskog vijećnika: Pralamentarna demokracija za početnike - donošenje odluka i `Prvo čitanje` kao i na nedavno otvoreno prozivanje na podnošenje ostavke labinskog gradonačelnika Tulia Demetlike , dobili smo reagiranje Adriana Kiršića kojeg prenosimo u cijelosti u izvornom obliku:

 

Otvoreno pismo labinskom SDP-ovcu, članu gradske skupštine i autoru internetskog bloga pod nazivom „dnevnik gradskog vijećnika"

Druže Željko Ernečić !

U svom blogu jadikuješ što vas - labinsku opoziciju prebrojavaju iz redova labinske vlasti IDS-s + gradski birokrati prije sjednica, ono što se dešava na sjednicama gradske skupštine zoveš „silovanje demokracije"..?? To je zbog toga što je „samozvana" („samozvana" zato što nema legitimiteta u narodu - građanima) labinska opozicija, naročito ti koji sebe tamo zovu SDP, loša, beskarakterna i deklarativna u odnosu na labinsku vlast. Vi, koji sebe zovete opozicija u Labinu, ste tek „farsa za demokraciju", jer pristajete formalno biti opozicija vlasti iako suštinski ne činite ništa da bi u bilo kom segmentu zastupali suštinske interese građana u labinskoj gradskoj skupštini.
Posljednjih dana ste se vi labinski SDP-ovci stali glasno derati da tražite ostavku od gradonačelnika Demetlike zbog „ukradene kuće u Rapcu..??" Gdje se bili posljednjih 8 godina od kada je ta tema aktualna? Gdje si ti SDP-ovac Ernečić bio prije dvije godine kada sam slao zahtjeve tvom šefu SDP-ovcu Kozlevcu, na funkciji predsjednika Istarske županijske skupštine, da pokrene istražno povjerenstvo u vezi s tom problematikom...?? Naravno Kozlevac, kao pravi SDP-ovac - IDS-ov podrepak na moj zahtjev nikada nije ni odgovorio.


Gdje si ti SDP-ovac Ernečić bio lani kada sam u dva navrata tražio da labinska gradska skupština osnuje povjerenstvo u vezi s ovim slučajem, pa opet nitko nije odgovorio, osim što su mi slali stupidne dopise da je o tom mom zahtjevu raspravljala nekakva komisija pri labinskom gradskom Vijeću, koju naravno čine i labinski SDP-ovci...??
Što je Ernečiću - hoćeš istinu o „ukradenoj kući u Rapcu" dati na javni uvid građanima?, Da li bi možda htio i problematiku adaptiranih „pokradenih" krovova i fasada - poslova rekonstrukcije kojima rukovodi labinsko gradsko poduzeće „Labin stan" (do toga vi labinski SDP-ovci još „niste stigli", to ćete vi „stići" kroz nekih 5-6 godina..??) dati na javni uvid građanima...?? Nema problema - vi labinski SDP-ovci i vi koji sami sebe u Labinu zovete „labinska opozicija" konstituirajte istražna povjerenstva, prikupite dokumentaciju i sve to dajte javnosti - građanima na uvid. U čemu je tu problem, zašto se to ne bi moglo..??


Ti Ernečiću tražiš ostavku od Demetlike ali istovremeno ne tražiš da Demetlika svu dokumentaciju o toj „ukradenoj kući u Rapcu" stavi na javni uvid...?? Tko ti brani da to ne tražiš, možete tražiti svi labinski, istarski SDP-ovci zajedno, ako uopće to smijete...??


Što Ernečiću hoćeš reći da ti Demetlika neće dati javnu gradsku dokumentaciju na javni uvid, da ti neće dati dokumentaciju o adaptaciji krovova i fasada u „Labin stanu" na javni uvid...?? Ako ti ne daju onda vi labinski SDP-ovci i „udružena" labinska opozicija možete tražiti od građana podršku za to što tražite tako da pozovete građane na bojkot plaćanja komunalnog doprinosa, računa za odvoz smeća komunalnom ili računa za vodu „Vodovodu", sve dok ne daju svu dokumentaciju koja se traži na javni uvid. Vi opozicija ili labinski SDP-ovci pojedinačno, sve možete, samo je pitanje da li smijete, da li vam to vaše SDP-ovske gazde u Istri, koje su čvrsto „sparene" s IDS-om, to dozvoljavaju...??

Ako netko siluje demokraciju i kontinuirano krši građanska prava građanima u Istri onda su to IDS i SDP zajedno, kako u Istri tako i u Labinu. Ako se ti ne slažeš s ovom mojom tvrdnjom onda to dokaži direktno građanima, umjesto što vi labinski SDP-ovci, kao i ostali koji sebe zovu „labinska opozicija", zato što ne činite ništa konkretno što bi trebali činiti kao prava karakterna opozicija, zapravo dozvoljavate labinskom IDS-u + birokracija, na čelu s Tuliom Demetlikom, da rade toliku štetu lokalnom narodu.


Zapamti Ernečiću, samo je labinska opozicija, među njima naročito labinski SDP-ovci, lošija od labinske vlasti i vi ste ti koji ste odgovorni zbog svog (ne)činjenja za sadašnju situaciju na ovim prostorima. Vi ste naročito odgovorni zato što ljudi na ovim prostorima loše žive i nemaju nikakvu perspektivu za budućnost. Ti si taj koji jesi osobno odgovoran, jer te nije narod birao u labinsku gradsku skupštinu da tamo budeš deklarativno tek „nešto", već se tamo vrlo konkretno moraš boriti za suštinske interese naroda ovdje.

Pozdrav ! Adriano Kiršić    

 

Foto: ilustracija, isječak iz filma Trumanov show

 

 

reagiranje adriano kiršić željko ernečić kolumna