Reagiranje Klaudija Lazarića na izvještaje sa sjednice Općinskog vijeća Općine Kršan

Reagiranje Klaudija Lazarića na izvještaje sa sjednice Općinskog vijeća Općine Kršan

2.8.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Reakciju Klaudija Lazarića, zamjenika predsjednika Općinskog vijeća Općine Kršan na izvještaj sa sjednice Općinsko vijeća, objavljenima na Radio Labinu donosimo u cijelosti:

 

DEFINIRAN KOMUNALNI DOPRINOS OPĆINE KRŠAN

 KRŠAN: ZANEMAREN ROGIĆEV PRIJEDLOG O SMANJENJU NAKNADE VIJEĆNICIMA


Poštovani,
Kako je na Vašim stranicama, pod gore navedenim naslovim, objavljeno je čitav niz neistina, a tekst istovremeno nije potpisan, stječe se dojam da je "vijest" prenesena od jednog od nazočnih, koji očito odudara od većine u Vijeću. U člancima se također spominje moje ime u potpuno krivom kontekstu,  s proizvoljno tumačenim mojim raspravama, što je dodatno otvorilo prostor daljim neargumentiranim optužbama.
Stoga molim, da se ubuduće pri spominjanju imena navedu i potpisnici članaka, te da se navedu izvori informacija, to govorim za svaki slučaj kada se u Vašim člancima spominje moje ime ili mene vezuju određene odluke ili događaji.

Ovom prilikom pak molim da se ispravke, kako bi javnost istinito bila obaviještena:

1.-U RH postoji obaveza zaračunavanja i plaćanja komunalne naknade i s donošenje takve odluke Općina Kršan zaista kasni i bilo ju je potrebno donijeti u prvoj polovici prošlog mandata. Kako prošla vlast te materijale nije pripremila, Vijeću je to ponuđeno tek na posljednjoj sjednici u zadnjem sazivu 12. travnja  ove godine, a vijećnici su to odbili na moj prijedlog i obrazloženje.


2.-Odluka o komunalnom doprinosu nije nikakva priprema za TE Plomin 3, kako se pokušava javnosti prikazati, niti je to namet lokalnom stanovništvu. Naime odluka se odnosi na svakog potencijalnog investitora, pa i na one konji na potezu od Plomina do brestove planiraju turističke kapacitete, a namjena sredstava koja se po toj osnovi uberu, je izgradnje komunalne infrastrukture. Oni koji daju nekakve druge komentare, a prepoznatljivi su, jer su na sličan način  raspravljali na sjednici Vijeća, mogli su odluku barem pročitati. Druga stvar, u toj odluci postoje i određene beneficije za lokalno stanovništvo. Na kraju krajeva, zašto bi u općini Kršan važila druga pravila, od onih koja važe u okruženju , pa i u gradu Labinu.3.-Gospodin Rogić nije uopće imao nekakav prijedlog, pa on nije moga  ni biti prihvaćen, međutim to urednika Vašeg portala ne sprječava da takvu dezinformaciju stavi u sam naslov.


Naime, i radu svakog tijela postoje pravila, koja se za ovu priliku zovu Poslovnik o radu Vijeća. Slijedom Poslovnika, koja su donesena, nota bene, u vrijeme kada je baš g. Rogić bi bitna čimbenik tadašnje vlasti, prijedlog za izmjenu odnosno amandmani na materijale, podnose se najkasnije tri dana pred održavanje sjednice i to u pisanom obliku, a dotični gospodin je tek raspravljao i nabrajao nekakve cifre, koje je opet netko "ulovio" i Vama izdiktirao. U vrijeme, kad je g. Rogić bio u vlasti, pisani amandmani nisu uvažavani, ni za par minuta zakašnjenja, ali se javnosti tada nitko nije žalio, niti je stvarao aferu i famu za mase, jer je predlagatelj bio svjestan da se jednom prihvaćena pravila moraju poštovati.


4.-Odluka o naknadama dužnosnicima nije mijenjana, već je samo potvrđena ona, koja je važila u prošlom mandatu, a koju su donijeli baš oni - koji su je sad na svaki način htjeli osporiti. Na tu odluku će se dakako primjeniti uredba Vlade RH o ograničenjima, ali se ona nije mogla sačekati, jer će do slijedeće sjednice Vijeća proći barem 20-tak dana, a to znači da baš nitko u tom vremenu nebi mogao ostvariti pravo na bilo kakvu naknadu. Treba reći da netko, čini se namjerno, nastoji kod čitatelja izazvati revolt  plasiranjem nekih čudnih formulacija., jer su sve te naknade dužnosnika mjesečne, a ne po sjednici Vijeća ili tijela, kako netko želi tumačiti.

Klaudijo Lazarić

 

kršan općinsko vijeće politika boris rogić klaudijo lazarić općina kršan