Raški općinski vijećnici sjednice će pratiti na tablet računalima

Raški općinski vijećnici sjednice će pratiti na tablet računalima

11.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općinski vijećnici Raše u ponedjeljak, 15. rujna, po prvi put će održati sjednicu koristeći se prijenosnim tablet računalima, odnosno elektroničkim umjesto papirnatim materijalima. 

Općina Raša za nabavku 15 tablet računala izdvojila je 19,4 tisuća kuna s ciljem dugoročnog smanjenja velikih materijalnih troškova, koje su iziskivali tiskanje, sortiranje te dostava obimnih materijala na kućne adrese vijećnika. Očekuje se da će se ulaganje vratiti već nakon nekoliko sjednica koje se planiraju održati do kraja ove godine.

Nabavka prijenosnih tablet računala doprinijet će jeftinijem i bržem komunciranju izvršne vlasti i vijećnika te građana. Svakome od vijećnika otvoren je službeni e-mail na domeni rasa.hr, a organizirana je i edukativna radionica o korištenju tableta.
 
 
U ponedjeljak, 15. rujna, s početkom u 18.30 sati, održat će se 12. redovna sjednica Općinskog vijeća Raše. Na dnevnom redu naći će se, između ostalog, donošenje odluka o uređenju prometa na području općine Raša, o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Jedinstvenog upravnog odjela, te o izradi urbanističkih planova Sv. Marine i Koromačna.

Razmatrat će se i polugodišnje izvješće o radu općinske načelnice te polugodišnji izvještaj o izvršenju prororačuna Općine.
 
 
 
 

općina raša tableti sjednice općinsko vijeće urbanistički planovi koromačno marina