Raška načelnica Glorija Paliska pisala Gradu Labinu U RAŠI ZABRINUTI ZBOG PROJEKTA SUSTAVA ODVODNJE

 Raška načelnica Glorija Paliska pisala Gradu Labinu U RAŠI ZABRINUTI ZBOG PROJEKTA SUSTAVA ODVODNJE

6.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Raše razgovaralo se, između ostalog, i o posljednjoj sjednici labinskog Gradskog vijeća. Naime, potaknuta pitanjem vijećnika Maria Bresca (IDS), o nedavnom događaju na labinskom Gradskom vijeću, kada je s dnevnog reda, nakon reakcije oporbe, na prijedlog gradonačelnika Labina kao predlagatelja skinuta točka o donošenju izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Labina, a koja, prema riječima vijećnika, ima direktan utjecaj na projekt Sustava odvodnje Labinštine, načelnica Raše Glorija Paliska, kazala je da osjeća određenu zabrinutost.

Kompletiranje dokumentacije

- Nakon sjednice uputila sam dopis prema Gradu Labinu i iskazala zabrinutosti. No, isto tako moram reći da se u posljednja dva mjeseca učinilo više po pitanju projekta, nego u posljednjih sedam mjeseci. Ono što predstoji jest izmjena prostornih planova u tri jedinice lokalne samouprave, našoj, Gradu Labinu i Općini Sveta Nedelja. Spomenula bih da Općina Raša ima vlasnički udio u Vodovodu Labin d.o.o. od 16,5 posto, dok Grad Labin ima 54,4 posto. Njihova je odgovornost najveća u donošenju odluka, također, odlučuju kuda će i s kime. Osobno smatram da dobra izvedba projekta ovisi o predanosti ljudi koji na tome rade i u tome vidim najveći problem uspješnosti ovog projekta te sam o tome više puta razgovarala s gradonačelnikom, rekla je Paliska.

Što se terminskih rokova tiče, Paliska smatra kako će sigurno čitava iduća godina i dio 2020. proteći u kompletiranju dokumentacije te da će se tek 2020. izabrati projekt. Na posljetku je konstatirala kako se nada da će sve ići prema rokovima, ali je s druge strane i zabrinuta, jer se ovdje radi, kako veli, o projektu od iznimne važnosti za Općinu Raša.

Redefiniranje turističkih zona


Cijeli tekst ovdje
općina raša florija paliska odvodnja aglomeracija