Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Rašani bez butigice, Kršancima novi market

Rašani bez butigice, Kršancima novi market

11.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

RAŠA, KRŠAN - Ovih je dana labinsko Jedinstvo zatvorilo trgovinu u Raši koja je mještanima nudila uistinu širok asortiman, od galanterije, elektromaterijala, odjeće, do kozmetike, pa po takve sitnice nisu morali u susjedni Labin.

Riječ je, ipak, samo o privremenoj odluci kojoj je kumovala duža nerentabilnost, doznajemo od Elvina Kršulje, direktora ove tvrtke koja u općinskom središtu trenutno ima market i pekaru. On, naime, najavljuje da će butigicu iznova, i to s novim konceptom te ponešto užom ponudom, otvoriti oko Uskrsa.
Prodavačica će, veli, biti premještena u drugu trgovinu. Napominje da ni inače Jedinstvo ne planira otpuštanja, štoviše, ni novi zakon kojim se zabranjuje rad trgovinama nedjeljom ne priječi ih da u posljednje vrijeme zapošljavaju radnike na određeno vrijeme.

Do dva nova zaposlenika trebat će i u novom diskontu u Kršanu koji tvrtka Pristav obitelji Rade, ondje poznate po 20-godišnjoj trgovačkoj tradiciji, kani otvoriti do ljeta. U zgradi na Pristavu, ukupne površine 800 kvadrata, čija je izgradnja počela prije četiri mjeseca, četvrtinu će zauzimati market, a ostatak veleprodajno skladište, kancelarije tvrtke te tri poslovna prostora.

Na preseljenje diskonta iz obližnje obiteljske kuće, gdje još uvijek posluje, odlučili su se, pojašnjava direktor Danijel Rade, zbog trendova u trgovini, prvenstveno veće komocije kupaca.

I. R.

trgovina kršan Raša Pristav market Daniel Rade Dorina Rade gospodarstvo