Raša ugrožena otpadnim vodama

Raša ugrožena otpadnim vodama

26.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na pitanje HDZ-ovog vijećnika Dušana Sinčića što se događa s projektnom dokumentacijom za pročistač sanitarnih voda u Raši, načelnik Josip Knapić odgovorio je da je Raša naselje s 1.840 stanovnika bez pročistača otpadnih voda te da je ugrožena i otpadnim vodama koje dolaze iz Labina, koji ne čini ništa da riješi pitanje vlastitih otpadnih voda.


- Dokumentacija za pročistač je u izradi, a nositelj je komunalna tvrtka 1. maj iz Labina, kaže načelnik te napominje da kapaciteti pročistača u Labinu nisu dovoljni za cjelokupno stanovništvo i dvije poduzetničke zone, Vinež i Dubrovu iz općine Sv. Nedelja. »Raša sve to guta, ali neće dugo. Građani Labinštine moraju znati da su nam takvim ponašanjem ugrožena izvorišta pitke vode«, kaže Knapić i predlaže da zainteresirane strane sjednu za stol. Za izgradnju pročistača zatražit će sufinanciranje Općine Sv. Nedelja i Grada Labina.


Istom prigodom predloženo je da se poviše novog naselja Viškovići planira zemljište za izgradnju stanova za mlade obitelji.
Proračunom za ovu godinu planirani prihodi iznose oko 10,3 milijuna kuna, a u prvom polugodištu ostvareni su 50 posto, dok rashodi iznose oko 5,6 milijuna.

S. Br.

vijećnici sjednica otpadne vode pročistač Dušan Sinčić Raša