Raša: dvjesto primjedbi na Prostorni plan

Raša: dvjesto primjedbi na Prostorni plan

24.11.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

ZAKLJUČENA RASPRAVA O GLAVNOM RAZVOJNOM DOKUMENTU RAŠE.

Oko dvjesto primjedbi stiglo je na prijedlog Prostornog plana općine Raša, a najveći dio odnosi se na uključivanje pojedinih parcela u građevinsko područje, doznajemo jučer od načelnika Josipa Knapića.
Po njegovim riječima, Poglavarstvo će razmatrati i dati mišljenje na te primjedbe, te uvijek nastojati pomoći ljudima životno zainteresiranim za dio svoje djedovine. »Ako se radi o slučaju da netko želi svojim potomcima omogućiti gradnju i ostanak na području općine, Urbisu 72 kao izrađivaču ćemo predložiti da parcelu uključi u građevinsko područje, ako to bude ikako moguće«, kazao je Knapić. Dodao je da trenutno još sortiraju primjedbe prema područjima, te da su najveća područja širenja naselja kod Zartinja, Brgoda, Kršćina i Sv. Lovreča. U potonjem se planira naselje s dvadesetak vila, o čemu je »Glas Istre« već pisao, a za koje Knapić kaže da neće moći urediti infrastrukturu bez pomoći investitora.
- Najvjerojatnije ćemo im ponuditi da ih oslobodimo od komunalnog doprinosa, pod uvjetom da preuzmu na sebe izradu infrastrukture, tj. nogostupa, javne rasvjete i kanalizacije, kazao je prvi čovjek Raše. Osobe koje imaju lokacijsku dozvolu izdanu po starom Prostornom planu općine Labin, a koji je još na snazi u Raši, moraju u određenom roku poduzeti određene radnje, jer bi u protivnom mogli ostati bez dozvole, a za detalje Knapić ih upućuje na Anamariju Lukšić, suradnicu Općine u donošenju plana.
Određene izmjene, kazao je, doživjet će i detaljni planovi uređenja, posebno onaj u Sv. Marini i Tunarici, no oni će se mijenjati po javnoj proceduri.
 

Raša primjedbe za prostorni plan Knapić Anamarija Lukšić društvo primjedbe