Raša bi mogla dobiti respektabilni Sportski centar „Braće Privrat“

Raša bi mogla dobiti respektabilni Sportski centar „Braće Privrat“

27.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Raša bi kroz neke vrijeme mogla dobiti pravi sportski centar, Sportski centar „Braće Privrat“. Idejno rješenje centra vijećnicima je na posljednjoj sjednici predstavila arhitektica Sanja Cvjetko Jerković iz zagrebačkog Masa projekta. Riječ je zapravo o rekonstrukciji i adaptaciji postojećeg sportskog kompleksa koji se izvorno sastojao od kuglane, nogometnog i košarkaškog igrališta i otvorenog bazena sa svlačionicama.

Obnovom kompleksa bit će obuhvaćena i zgrada bivše rudarske menze Cetri obrok. Projekt bi se izvodio u šest koraka, a prvi je pretvaranje Cetrotog obroka u polivalentnu dvoranu i uređenje tribine na nogometnom igralištu za 600 gledatelja, ispod kojih bi se uredile nove svlačionice i servisne prostorije. U drugom koraku sadašnja nogometna svlačionica prenamijenila bi se u dvije dvorane i fitness s pratećim svlačionicama, a treći je obnova igrališta uz postavljanje nove rasvjete, uređenjem dječjeg igrališta i teretane na otvorenom te obnavljanjem košarkaškog igrališta.

Četvrtim korakom planira se urediti nogometno igralište, kao i urediti nova zgrada za ribički i boćarski klub te natkriti boćalište.  U petom, kako je rekla Sanja Cvjetko Jerković, najzahtjevnijem koraku projektira se zatvoreni bazen u skladu s arhitektonskim naslijeđem Raše, a na mjestu bivše kuglane uredile bi se svlačionice te wellness prema nogometnom igralištu. Završni, šesti korak, planira izmještanje autobusne stanice s trga na prostor uz zgradu Cetrtog obroka. Sanja Cvjetko Jerković kazala je predstavljajući idejno rješenje kako je njegov osnovni koncept prenamjena bez ometanja: (ton – Sanja Cvjetko Jerković).

Općina Raša će projekt Sportskog centra „Braće Privrat“ kandidirati prema EU fondovima, a cijela realizacija će se, ovisno o priljevu sredstava, a za prvi korak bi trebalo oko milijun eura, odvijati u fazama. No, kako je rečeno za četiri, pet godina, Raša bi zaista i mogla dobiti respektabili Sportski centar.

 

 

sportski centar bazen sportski centar braće privrat sanja cvjetkojerković eu eu fondovi