Rafaela Blažina i Adrijana Miletić prve u Ronjgima!

Rafaela Blažina i Adrijana Miletić prve u Ronjgima!

22.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

U Ronjgima, u Općini Viškovo, u nedjelju je održana tradicionalna manifestacija, 34. MANTINJADA PUL RONJGI, koja je ove godine posvećena 135. godišnjici rođenja velikog skladatelja Ivana Matetića Ronjgova.

 

Ove je godine vrlo uspješan bio nastup članova RKUD-a Rudar iz Raše, koji su pjesmom i svirkom oduševili posjetitelje susreta u Ronjgima te osvojili visoko priznanje susreta, od ukupno 40-tak svirača KUD-ova Primorja, otoka i Istre.

 

Prvo mjesto za tradicijsko pjevanje u paru osvojile su Rafaela Blažina i Adrijana Miletić s pjesmom Imala san dragoga. One su svojim izvrsnim nastupom osvojile prosudbenu komisiju te sve izvođače i posjetitelje.

 

Adrijana Miletić osvojila je prvo mjesto u sviranju na jednom od tradicijskih instrumenata, odnosno svirkom Labinskog tanca na mehu, dok je drugo mjesto u istoj kategoriji osvojila Rafaela Blažina i to na mehu sa svirkom Speljanje nevestice.

 

Antonio Kos je i ove godine uspješno nastupio sa svirkom Labinski tanac. Njemu je pripala nagrada najmlađeg ovogodišnjeg sudionika susreta Mantinjade pul Ronjgi. Vrlo uspješno je nastupio još jedan član grupe iz Rudara, Moris Šumberac sa svirkom Tanac na meh, kojemu je ovo ujedno bio i prvi nastup.

 

 

Za sviranje na tradicijskim instrumentima u paru do 16 godina, drugo mjesto osvojili su svirači KUD-a Mate Balota iz Raklja, Karlo i Maximiljan Peruško, dok su treće mjesto osvojili svirači iz medulinske Mendule, Dijego Križanac i Mateo Radolović. Svirači KUD-a Barban, Ivan Vale i Mayk Pajković su na velikoj i maloj sopeli osvojili treće mjesto u kategoriji do 22 godine.

 

Za očuvanje i promicanje glazbene baštine našega kraja RKUD-u Rudar iz Raše je dodijeljena posebna Zahvalnica organizatora ovogodišnje 34. Mantinjade pul Ronjgi.

 

 

ronjgi folklor rkud rudar rkud rudar raša adrijana miletić rafaela blažina